20070627

discipline


Πως να το κάνουμε, εμένα το air condition με ανακουφίζει στην αρχή, μετά με πιάνει πονοκέφαλος, ματώνει ενίοτε η μύτη μου, πιάνεται ο λαιμός μου, στο αυτοκίνητο ζαλίζομαι όταν είναι ανοιχτό, και πολλές φορές το έχουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί και να κρυώνω κιόλας. Ενώ ένα ζεστό ζεστό τσαγάκι, μια εσάρπα να μην με χτυπάει ο ήλιος και άντε μια νωχελικότητα στις κινήσεις και περνάει η μέρα. Έτσι την έβγαλα στο Μαρόκο για λίγες μέρες και από εκεί οι φωτογραφίες. A matter of discipline. And culture. Cultural discipline μάλλον, και καθόλου disciplinary culture. Στο συγκεριμμένο θέμα του καύσωνα τουλάχιστον.

(For hell’s sake, εδώ ο Όλυμπος έχει ακόμη χιόνι σε κάποια σημεία. Και όμως ξεροψήνονται κάτω στο Λιτόχωρο τα μπουλούκια και γκρινιάζουν για την ζέστη και την πολυκοσμία, ρουφώντας το νεροζούμι-καφέ. Φραπές νεροζούμι κάτω από καυτό ήλιο και το δέρμα να τσουρουφλίζεται σε συνωστισμένη παραλία. Και μιλάμε, συνωστισμένη από κόσμο που γενικά δεν αντέχει χωρίς air condition, έτσι? Καλοκαιράκι....)

20070621

μπλουμ

aerial photos: hatzispirou@ert - rest: halkidiki.com
(το ότι εγώ θα είμαι στον όλυμ-πo (έχει τον μaραθώνiο καλέ (όχι εγώ δεν παίρνω μέρος)) δεν έχει καμία σημασία)

20070619

heat

Κάνει τόση ζέστη που μέχρι και η άσφαλτος έχει λυώσει. Μάλλον γι' αυτό γλυστράνε και φεύγουν τα αυτοκινήτα από το δρόμο. Δεν είναι ούτε οι κακοτεχνίες του δρόμου με τις ανάποδες κλίσεις, ούτε ξεχασμένα λάδια στο οδόστρωμα, ούτε καν η οδηγός που μπορεί να έτρεχε λίγο παραπάνω. Είναι ο ήλιος που καίει και σε ζαλίζει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Και μετά σου λένε άναψε λαμπάδα. Τόση ζέστη έχει, κεριά εγώ δεν ανάβω. Ή σου λένε να μην στενοχωριέσαι. Ποιός θα στεναχωρεθεί ρε παιδιά? Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι να βγαίνω από το αυτοκίνητο με μια έκφραση θριάμβου στο πρόσωπο. Τα κατάφερα :) Και να στουκάρω και να μην πάθω τίποτα. Και εκεί που νομίζεις ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πάθεις κανένα σοκ, θα σε πάρουν τα κλάμματα, θα σου κοπούν τα γόνατα, κτλ κτλ διαλύεσαι στα γέλια, γιατί πρώτη κίνηση σου ήταν να απομακρυνθείς από το διαλυμένο αυτοκίνητο όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί δεν μπορεί, σε κάθε ταινία που έχεις δει ανατινάζονται. Α και να κοιτάξεις πριν, που στο διαόλο έχουν καταλήξει τα γυαλιά ηλίου γιατί ο ήλιος καίει λέμε. Ωραίος ο καύσωνας, σε παραλύει. Να πιάσει μόνο όλον τον κόσμο, γιατί σου θέτουν μυστήρια ερωτήματα του τύπου 'θα πας διακοπές τώρα'? Μα το πρώτο τηλέφωνο που σκέφτηκα να πάρω με το που βγήκα, μετά από οδική, αστυνομίες, κτλ ήταν για να πω πόσο χαρούμενη είμαι αν καταφέρουμε να πάμε διακοπές εκεί που έχουμε πει. Τα υπόλοιπα τηλέφωνα ήταν επιστράτευση όλων για μπίρες το βράδυ :) Καλά δεν μπορώ να πω, είχε και λίγο άγχος η όλη κατάσταση. Σταμάτησε ένας γνωστός της οικογένειας στο τόπο του ατυχήματος και έσπευσα να τον διαβεβαιώσω ότι είμαι καλά και δεν θα έπρεπε επ ουδενί να πάει να πει κάτι στους γονείς πριν το ανακοινώσω εγώ. Τα γονίδια ευτυχώς είναι ίδια και δεν φρίκαραν όταν τους το είπα κάποιες ώρες αργότερα. Με κασμέρεψαν κι από πάνω. Και ήταν το ίδιο, ίσως και παραπάνω, ενθουσιασμένοι με μένα που βγήκα αρτιμελής. Και έφυγαν ήσυχοι για τις διακοπές τους. Δεν χρειάζεται να περιπλέκουμε τα πράγματα. Φοράτε πάντα ζώνη, σώζει ζωές, κτλ. Και χαρείτε το καλοκαίρι!!! Γιούχου λέμε, γιούχου!!! Α! Και αν κανένας θέλει να δωρίσει κανένα αυτοκίνητο για να πηγαίνω παραλία, να μην διστάσει. Όχι ότι δεν θα βρω τρόπο βέβαια να πάω.

----------------------------------post in the post---------------------------------
IS IT ANY WONDER?

20070606

gotta give to get back


Είναι μια τύπισσα στο ραδιόφωνο -μέσω ίντερνετ ακούω, εδώ δεν έχουμε- που κάνει πολύ ωραία εκπομπή, μια στο τόσο βέβαια, όποτε θυμηθεί παίζει καμιά ώρα. Αυτήν λοιπόν η τύπισσα παίζει πολύ ωραία μουσική αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει όταν λέει ποιό τραγούδι έπαιξε. Στην αρχή λέω τζάμπα πήγαν τόσα χρόνια στα φροντιστήρια κάνοντας listening για το 'λάουερ', αλλά μετά κατάλαβα ότι μάλλον δεν είναι δικό μου το φταίξιμο γιατί την παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο ακροατές και της ζητούν να επαναλάβει. Την καημένη. Το επαναλαμβάνει και μάλιστα αργά. Αλλά να, πάλι γλυστρά κάπως η φωνή της, σφυρίζει το 'σ', δεν ξέρω τι ακριβώς αλλά ποιό συγκρότημα ήταν αυτό ή το άλλο, γιοκ. Και μιλάμε για πολύ ωραία κομμάτια, οκ? Όχι δεν παραπονιέμαι που δεν την καταλαβαίνω, ας είχε και 5 ώρες εκπομπή, και όσοι λένε ότι δεν πάυει να είναι τέτοια η θέση της που πρέπει να έχει καλή άρθρωση, να πάνε να *%#$^&%$@.

Καμιά φορά -που την καταλαβαίνω- λέει κιόλας, πχ 'αυτό το κομμάτι μου το έδωσε η φίλη μου η μαρία, θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, το συγκρότημα είναι από κάπου από την σκανδιναβία (φυσικά, φυσικά)' ή 'η φίλη μου η σούλα μου είχε γράψει αυτό το cd πριν 1500 χρόνια, τώρα έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστοί'. Εγώ απορώ γιατί δεν έχω φίλες σαν την μαρία και την σούλα. Όχι δεν είμαι κανένα music junkie να ξέρω ποιός έπαιξε με ποιόν σε ποιό live και ποιό τραγούδι είπε των τάδε και τι έγραψε το τάδε περιοδικό για αυτό. Και στις περισσότερες συναυλίες μπορεί και να βαριέμαι να πάω. Ούτε πολυφρίκαρα όταν περπατώντας με μια φίλη αμερικανίδα είδαμε σε poster απόκομμα εφημερίδας εποχής που έλεγε 'Bob Marley is dead' και μου το δείχνει λέγοντας έκθαμβη 'oh my god, he died?'. I mean, LOL. Απλά αν ακούσω κάτι που μου αρέσει, θέλω να ξέρω ποιό είναι για να το βρω. Μπορεί να είναι από οπουδήποτε στον πλανήτη το συγκρότημα, μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος μουσικής, και πολύ απλά να μου αρέσει.

Προσωπική υπόθεση η μουσική και επίσης της στιγμής. Δεν θα μπορούσα να είμαι dj και να έρχονται να μου ζητάνε τραγούδια και το θεωρώ αναίδεια αν κανένας από την παρέα το κάνει. Η Μαρία και η Σούλα σίγουρα δεν το κάνουνε ακόμη κι αν ο dj είναι καραγκόμενος, είμαι σίγουρη. Καμιά φορά ακούω κανένα τραγούδι και λέω 'πω πω τι τραγούδι' και πάντα κάποιος θα με ρωτήσει ποιοί είναι. I have no idea. Clueless. Είναι σαν να απολαμβάνεις ενα πολύ ωραίο κρασί και εκεί που έχεις χαθεί μέσα στην απόλαυση να ψάχνονται στη παρέα ποιό κρασί είναι, και ποιό τους θυμίζει, και τι παρόμοιο έχουν πιεί, και το μόνο που θες να συνεισφέρεις εκείνη την στιγμή στην κουβέντα είναι ένα 'shut up'.

Είχα πει σε κάποιον που γενικά γράφει αθλιότητες και μικρότητες ενάντια του βασιλείου της σουρδίaς, να κάνει μουσικό βλογ. Ευτυχώς δεν το έκανε. Έχει τόσο πολύ μουσική και τόσα που θα μπορούσε να βάλει, που θα γινόταν του doncat εκεί μέσα. Θα ερχόταν και το ανάλογο μπουλούκι και επειδή η φασαρία με ενοχλεί και με θολώνει αποδιώχνω τις μαύρες σκέψεις τώρα. Ας συνεχίσει να θάβει το μεγαλείο της σουρδίας. Βέβαια, το ξέρω, δεν είμαι ρεαλίστρια. Ας πούμε ότι έκανε μουσικό βλογ και γινόταν χαμός εκεί μέσα με Μαρίες και Σούλες, εγώ θα χαιρόμουν? Hardly ever, ειδικά με τον κάθε ειδήμονα του είδους. Θα μετακόμιζα στο βλογ της γκουσταρίτσας μόνιμα, γιατί και αυτό είναι επίσης βλογ που έχει πιο relaxed attitude για την μουσική. Relaxed: άκου αυτό, σου αρέσει?, ναι, λαλαλα. Φτάνει αυτό! More than enough. Δηλαδή ας πούμε είχα ζητήσει τον τελευταίο των Kaiser Chiefs από τον άθλιο και μου το έστειλε. Ωραίο και ξανά ευχαριστώ, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι πιο πολύ το ευχαριστήθηκα όταν άκουγα το τάδε playlist και κόλλησα στο τάδε κομμάτι εκεί που δεν το περίμενα? Η΄οταν ο άλλος μου έστειλε μήνυμα σου έχω ένα τραγούδι που δεν είναι το στυλ σου καθόλου αλλά θα σου αρέσει, μπας και δεν έτρεξα να το ακούσω, και δεν το καταχάρηκα? Οπότε η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να ζητήσω τίποτα άλλο. Πρέπει να πάει με την στιγμή, να είναι αυθόρμητο, πάρε αυτό, δες αυτό, ωραίο? ναι, όχι, καλά πάρε αυτό ή μάλλον μην πάρεις τίποτα, έχω δουλειά τώρα, άλλη φορά. Λαλαλαλα που θα έλεγε και η γκουσταρίτσα, την κάνω quote συνέχεια να ναι καλά που μας ανεβάζει.

Και το ίδιο με τα φεστιβάλ. Περιμέναμε ότι θα πάμε στο Exit? Όχι, ένα τηλέφωνο μια μέρα πριν και την επόμενη στον δρόμο για Σερβία. Θα ξαναπάμε? Ποιός τρέχει τώρα αλλά κατι θα βρούμε πάλι :) Ή μήπως αν κερδίσω εισιτήριo για το Roskilde θα πάω ως εκει για να πάω στο φεστιβάλ? Rockwave? Get serious. Never been there, never will. Και οι συναυλίες. Ναι το ήξερα ότι θα έπαιζαν οι underworld, θα έτρεχα μέχρι εκεί που έπαιζαν να τους ακούσω? Απλά ακούγοντας τους ένα βράδυ με την Liz σκεφτόμουν τι καλά θα ήταν να πήγαινα, και την επόμενη με πήρε τηλέφωνο αν θα πάρει εισιτήριο και για μένα. Φυσικα ήταν από τις καλύτερες συναυλίες και όχι μόνο γιατί τότε ήταν της μόδας. Η' όταν γύρισα μέσα στο άγχος και στην σχεδόν κατάθλιψη μια μέρα με όρεξη να μην κάνω τίποτα, και η συγκάτοικος μου είχε αφήσει εισιτήριο των sigur ros στο τραπέζι. Έτσι συνεννοούνται οι άνθρωποι, και όχι με το έχω τόσα Giga mp3. Ναι και εγώ έχω. So what? Με ποιούς τα μοιράστηκα και αν το χάρηκαν και αν το χάρηκα και εγώ μόνη μου μάλλον μετράει πιο πολύ.


That s all with music stories - part 1.

Μετράει αυτό για τρίτη φορά? :D

20070601

fakellaki.blogspot.com

"Fakellaki, "small envelope", refers to the bribes that patients are sometimes obliged to give doctors so they can obtain preferential treatment.....It is estimated that Greeks spend almost 200 million euros a year on bribing doctors."

- www.ekathimerini.com
photo credit