20070122

fearing has come to mean adjusted, not fearing is just weirdness

Το σούρουπο βγαίνουν οι νυχτερίδες και πετάνε χαμηλά, ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Μου φαίνεται αστείο να φοβάται κάποιος και να σκύβει ασυναίσθητα το κεφάλι του όταν αντιλαμβάνεται μια από αυτές να πετάει από πάνω του. Δηλαδή το να πέσει πάνω σου νυχτερίδα (και να μπλεχτεί στα μακριά μαλλιά σου και από τον τρόμο της να επιμένει να φτερουγίζει εκεί πέρα και να μπλέκεται ακόμη περισσότερο) είναι κάτι που γίνεται πιο σπάνια και από την διέλευση του κομήτη DX2674A κοντά από τον πλανήτη μας. Και εκνευρίζομαι όταν περπατάω με κάποιον το σούρουπο και ανεπαίσθητα χαμηλώνει το κεφάλι επειδή το αυτί ή η άκρη του ματιού του έπιασε κάποιο φτερούγισμα.

Και είναι ακόμη πιο γελοίο να πιστεύει κανείς ότι από εκείνη την μικρή τρύπα στο παλιόσπιτο μπορεί να βγει ολόκληρο σμήνος από νυχτερίδες. Μπορεί να το διαπιστώσει κανείς πολύ εύκολα, αν πάει και βάλει το χέρι του μέσα εκεί και δει ότι δεν είναι παρά μια μικρή φωλίτσα για 2-3 νυχτεριδούλες. Ακόμη πιο παράλογο βέβαια είναι να φοβηθεί να ψαχουλέψει κανείς λίγο αυτή τη φωλίτσα. Οι σκορπιοί δεν πάνε σε τέτοιες φωλιές και όποια νυχτερίδα τύχει να μην έχει βγει στο σεργιάνι θα είναι τόσο τρομαγμένη που απλώς θα φτερουγίζει μέσα στον μικρό εκείνο χώρο, μέχρι να την πιάσεις, να την βγάλεις έξω, να της ρίξεις μια ματιά από περιέργεια. Και μετά να αστειευτείς και να της πεις φωναχτά...'επ, τί κάνεις εσύ εδώ? γιατί δεν είσαι με τις άλλες?'. Και να την αφήσεις πάλι.

Δηλαδή πραγματικά δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο με τα παραπάνω. Δεν συμφωνείτε?

12 σχόλια:

Lupa είπε...

Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό κάτι που διάβασα στο MySpace του περιοδικόύ I-D σε ένα αφιέρωμα που έκανε σε προσωπικές horror ιστορίες. Η αναγνώστρια έλεγε ότι όταν ήταν μικρή στο εξοχικό των γονιών της, ξύπνησε το βράδυ από τον ήχο φτερουγίσματος πάνω από το κεφάλι της. Ήταν μια μικρή νυχτερίδα που είχε τρυπώσει στο δωμάτιο από το ανοιχτό παράθυρο. Το κοριτσάκι πήρε στην αγκαλιά του το νυκτόβιο -που είχε στο μεταξύ μπερδευτεί στις κουβέρτες -και πήγε στο δωμάτιο των γονιών του. Εκεί, ξύπνησε τη μητέρα του για να της δείξει τι βρήκε. Ξυπνώντας η μητέρα αντικρύζει το θέαμα της κόρης της (λευκό δέρμα, μαύρα μακρυά μαλλιά, λευκό νυχτικό) να κρατάει στην αγκαλιά της μια τρομαγμένη νυχτερίδα.
"Κοίτα μανούλα τί βρήκα! Να την κρατήσουμε please, please pleaaaaase?"
Καταπληκτική σκηνή!!!!!!!!

trol είπε...

just beautiful and i am not being ironic here :) heh

neither do i know why i write back in english :/

Lupa είπε...

Must be your previous life speaking here lady....heh

Χρίστος είπε...

Εμένα μου αρέσει ο τίτλος (που τα εξηγεί όλα..) Εντάξει, εγώ θα τρόμαζα λίγο - αλλά μου αρέσει η ιδέα κάποιου / κάποιας που δεν σκέφτεται έτσι..

trol είπε...

oh yes this has nothing to do with νυχτερίδες :)

Χρίστος είπε...

διάβαζα τα παλιά σου ποστ...
ωραία είναι..

Χρίστος είπε...

A! Θα πάω Ροτερνταμ τελικα - το ΠΣΚ αυτό και το επόμενο είναι το φιλμ φεστιβαλ - συμβουλές / ιδέες για το που να βγω κλπ είναι πολύτιμες? Δεν βλέπω το μειλ σου να σου γράψω - σορυ για την δημόσια εγραφή ...(αλλά μπορείς να δείς το δικό μου στο blog
Ευχαριστώ πολύ πολύ
Χ

tr0l είπε...

christos thanx, gia to rdam se email :)

Ανώνυμος είπε...

Nic: Don't kill me! Don't kill me, man! Don't kill me! Don't kill me, man!

Batman: I'm not going to kill you. I want you to do me a favor. I want you to tell all your friends about me.

Nic: What are you?

Batman: I'm Batman.

trol είπε...

lol mpampakis,

έχεις πιάσει ποτέ εσύ νυχτερίδα?

Ανώνυμος είπε...

"έχεις πιάσει ποτέ εσύ νυχτερίδα?"

Όχι, αλλά εγώ δεν είμαι τρολ.

(Η αληθινή απάντηση είναι "όχι, αλλά εγώ είμαι παιδί της πόλης"...δυστυχώς)

ovi είπε...

φιλιά μικρό trol του δάσους!!!