20070510

interview

Να ευχαριστήσω την, πλέον βαπτισμένη ως 'γκουσταρίτσα', unlearn, που με έχωσε :)

1) Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Κάτι σαν την κίνηση και την θέση ενός ..ηλεκτρονίου τα λένε? που δεν μπορούν να προσδιοριστούν ποτέ με απόλυτη ακρίβεια μαζί. Κάτι κόλπα έκαναν κάτι επιστήμονες αλλά δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω αν έβγαλαν άκρη. Οπότε λέω, αν θέλει τόσο κόπο ούτε εκεί είναι η λύση. And I rested reassured and in complete happiness ever since. :p

2) Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Ο συνάδελφος που σήμερα με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι ο διευθυντής θα έρθει νωρίς στο γραφείο, μην αργήσω. Κατα τ' άλλα δύσκολα τα πράγματα. Η μυρωδιά του καφέ και του τσιγάρου, αλλά προυποθέτει ότι κάποιος άλλος έχει σηκωθεί πριν από εμένα και φιλοτιμήθηκε να κάνει καφέ και μετά με περίμενε να ξυπνήσω και μέσα στην βαρεμάρα άναψε ένα τσιγάρο.

3) Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Η ανιψιά μου, 2+ χρονών, που της μίλησα πριν λίγο στο τηλέφωνο και μου είπε ότι θα έρθει μαζί μου με το αεροπλάνο στο μαρόκο. Nice, έψαχνα παρέα this time.

4) Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
never satisfied

5) Το βασικό ελάττωμά σας;
never satisfied

6) Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Δυστυχώς στων άλλων και όχι στα δικά μου.

7) Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Με τον Λασσάνη...μουαχαχαχα. Άντε καλά, με τον Κουκουλό. Δεν ταυτίζομαι, αλλά τον θαυμάζω, μακάρι να μπορούσα να βομβαρδίσω και εγώ έτσι αυτήν την πόλη. Καλά μετά θα την έκανα ουάου.
Power.

8) Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;

Εμείς :)


9) Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Πλάκα κάνετε.
Αλλά μου αρέσουν τα άτομα που σε ταξιδεύουν κι ας μην έχουν κουνηθεί ακόμη κι από την σουρδία. Σπανίζουν λίγο, αλλά nice to know a few. Και ας τραβολογούμε εγώ εδώ και εκεί.

10) Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Είχε διαβάσει κανένας τους '5 φίλους'? Νομίζω από κανέναν συγγραφέα δεν έχω διαβάσει 21 βιβλία. Οπότε αυτή θα έπρεπε να είναι η αγαπημένη συγγραφέας και δεν θυμάμαι καν πως την λένε. Και πολλά παραμύθια. Νομίζω το αγαπημένο είδος λογοτεχνίας. Τώρα ξεγελιέμαι με βιβλία που θυμίζουν εκείνον τον παραμυθένιο κόσμο. Τελευταίο, το Ανήσυχη Παρέα του Κάρλος Φουέντες. Φαντάσματα, στοιχειά, άγγελοι, βρικόλακες αλλά να μην πολυ-φολκλορίζουν, that s my thing. Που και που διαβάζω και κανένα από τα κλασσικά, αλλά τελευταία φορά είχα πει επιτελούς να διαβάσω το Έγκλημα & Τιμωρία, και κυριολεκτικά φρίκαρα και κόντεψε να με πιάσει κατάθλιψη (να γίνω gκουρούμπελο) και ήταν και χειμώνας, και είπα μακριά από τέτοια κι ας είναι και genious right in front of your eyes.

11) Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
την ειλικρίνεια, σε λόγια και συναισθήματα


12) ... και σε μια γυναίκα;

την ειλικρίνεια, σε λόγια και συναισθήματα

13) Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Είναι μια σκηνή από την ταινία Caro Diario που ο Moretti, ηθοποιός -και σκηνοθέτης- οδηγεί με το παπί του στην παραλία προς το μνημείο του Pasolini. Η μουσική από πίσω είναι συγκλονιστική. Την σκηνή την είδα άπειρες φορές γι αυτό τον λόγο και μόνο. Keith Jarrett - The Koln Concert. Ελπίζω να πιάνεται στους συνθέτες :)

14) Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
Με το σφύριγμα, το πιάνω λίγο στην αρχή, αλλά μετά βγαίνει ένα ενοχλητικό φφφφφ... και με τις σαπουνάδες τριγύρω ασχολούμαι περισσότερο με το αν μπορώ να κάνω φουσκες έτσι. Είναι όπως όταν την ώρα που σου μιλάει κάποιος, δεν ακούς τι λέει, και έχεις συγκεντρωθεί στο αν μπορείς να κάνεις κυκλάκια με τον καπνό του τσιγάρου. Καλύτερα, γιατί αν τραγουδούσα, θα έπρεπε να τραγουδήσω loud out, και όχι δεν με νοιάζει το πόσο κόσμο θα ενοχλούσα αλλά θα έβγαζα πολύ κόμπλεξ σκεφτόμενη ποιό άλλο τραγούδι να τους πω. Άσε που faithless, leftfield, underworld, fluke δεν σφυρίζονται καθόλου εύκολα.

15) Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
Ένα μικρό, μπλε βιβλιαράκι της Ελληνικής Γραμματικής, που με είχε βάλει ο φάδερ να το μάθω απ' έξω όταν ήμουν μικρή και με είχε ξεγελάσει κιόλας, μου είχε πει μάθε αυτό και δεν θα χρειαστείς και πολλά άλλα για τα επόμενα χρόνια. Paid off well throughout elementary & high school years. Μετά
επήλθε η προστριβή με τις ξένες γλώσσες and right now it is one big language, messed up in my head. Babelhead yay.

16) Η ταινία που σας σημάδεψε;
Με το ζόρυ με τραβούσαν πάντα να πάω να δω κινηματογράφο. Το έχω ξαναπεί, ασφυκτιώ μέσα σε σκοτεινές αίθουσες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό είναι διασκέδαση. Όταν τύχει και πάω, συνήθως λέω άντε να τελειώσει, να δούμε αν θα έχουν οι άλλοι όρεξη να πάμε και μετά για καμιά μπίρα να χαλαρώσουμε λίγο. Αλλά να σας πω λίγο, εδώ γιατί δεν βάλατε σκηνοθέτη που σας σημάδεψε? Πφφφ..πολλές ταινίες, σε ένα άλλο παρόμοιο παιχνίδι είχα αναφέρει μερικές. Απλά ποτέ στον κινηματογράφο. DVD, κουβέρτα και σπίτι.

17) Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Μια έτσι, μια αλλιώς. Εδώ γιατί δεν βάλατε ο πίνακας που σας σημάδεψε? El Aqeularre του Goya. Και όλοι οι σκοτεινοί πίνακες του. Με τους άλλους δεν ξέρω καν γιατί ασχολήθηκε, waste of time, wish he had spent all his life painting exactly what he painted in his later life. But it never works like this, right? Επίσης...Γύζης. Επίσης απορώ γιατί και αυτός δεν ζωγράφισε περισσότερες νεραιδο-γυναίκες. Ακόμη και από αυτόν, αγαπημένος πίνακας είναι ένα σχεδόν σκίτσο που έκανε από μια γυναίκα. Δεν έχει καν τίτλο. Α και μην ξεχάσω, δεν ήταν ζωγράφος, αλλά ότι ζωγράφισε είχε μια πολύ ωραία μαγεία, Aldo Rossi. Θεός. Νομίζω ο καλλιτέχνης that restored my faith to Italian design, cause otherwise, contemporary Italian art & design I find it a bit overrated. Ναι, κράξτε με τώρα. Άλλος πίνακας που μου έκανε εντύπωση πρόσφατα, ενός Κινέζου στο Louisiana Museum of Art, και ζωγράφισε κάτι με μελάνι και από πάνω έβαλε διαφανές χαρτί όπου είχε ζωγραφίσει κάτι άλλο με την κάφτρα του τσιγάρου. Τί έχει καπνίσει δεν λέγεται. Φυσικά θα το δοκιμάσω. (Να ζωγραφίσω έτσι, όχι να καπνίσω τον πίνακα)

18) Το αγαπημένο σας χρώμα;
Αααα...μα δεν είναι μόνο το χρώμα, είναι όλα μαζί και οι αποχρώσεις και ένα σωρό πράγματα. Ξενέρωτη ερώτηση μετά την παραπάνω αλλά οκ, το ...κυπαρισσί :o Αλλά ακόμη κι αυτό είναι το άρωμα και το δέντρο και ο διακοσμητικός του ρόλος σε φημισμένες κατοικίες. Μήπως το γαλάζιο. Των βουνών, της θάλασσας, του ωκεανού, του ουρανού? Δεν ξέρω. Αλλά μια που μου είχε γράψει κάποτε στο βλογ ότι προτιμά το αλαζονικό γαλάζιο του Αιγαίου, όχι δεν συμφωνώ, ένα σωρό υπέροχα γαλάζια. Α και ένα όχι και τόσο υπέροχο.

19) Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Η επιβίωση, παρά τις αντίξοες συνθήκες στην καταραμένη γη στην οποία είναι αφιερωμένη το βλογ, κοτσάνι θέλετε να την πείτε, σουρδία, δεν έχει σημασία.

20) Το αγαπημένο σας ποτό;
Αντιγράφω από comment μου
ας πούμε μου ήρθε τώρα αν και είναι πρωί, ότι μια guinness έχω καιρό να πιώ...από την άλλη ένα παγωμένο τσάι...μμμ..αλλά τι να κάνεις, αν δεν πιεις πρώτα καφέ να ανοίξει λίγο το μάτι μετά με πιάνει πονοκέφαλος....εκτός αν μ' έχει πιάσει επειδή το προηγούμενο βράδυ έπινα κρασί...ααα κρασί...άλλη ιστορία εκεί και ποιό κρασί να διαλέξεις, το φετινό πλάκα πλάκα καλό μας βγήκε αλλά έχουμε έναν φίλο που έβγαλε καλύτερο, αλλά δεν είπα τίποτα στον φάδερ, λέω σαν το δικό μας κανένα

21) Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
σιγά μην κάτσω να σκάσω, αν και σκάω
αλλά πραγματικά για τίποτα, καλώς έγινε ότι έγινε και καλώς έκατσα και έσκασα, αλλά μέχρι εκεί

22) Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
τους καλοθελητές...μην σου τύχει τίποτα, ξεπετάγονται από παντού, ρε ουστ απο δω

23) Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
μουαχαχαχα, γίναμε και συγγραφεις τώρα,
αγαπημένες ασχολίες είναι γενικώς να κάθομαι σπίτι και να μην κάνω τίποτα, να κάθομαι με παρέα και να χαζεύουμε και να μην κάνουμε ή λέμε τίποτα, γενικά καλό το party, το afterhours όμως καλύτερο και εκεί κι αν χρειάζεται καλή παρέα

24) Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
η λιμνη του πολυφήτου
μην πέσω μέσα, μην τύχει και φάω γουλιανό από εκεί, κτλ κτλ
από μακριά και αγαπημένοι

25) Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
δυστυχώς δυσκολεύομαι να πω ψέμματα, απλά όταν δεν μπορώ να πω την αλήθεια i shut up and hope that the other one won' t notice, of course till i can t hold it and spit it out,
at least then you choose the time of your battles, how good that is, dont know

26) Ποιο είναι το μότο σας;

ohhh δεν μας κάνουν τα μότο,
έβλεπα πάντα συμπαθητικά το 'live like there is no tomorrow' αλλά μου φαινόταν υπερβολικά αφελές,
μετά άκουσα ότι κανονικά λέγεται 'live like there is no tomorrow, think like there is eternity' και κάτι πήγε να γίνει αλλά υπερβολικά ρομαντικό,
το 'just do it' απλά δεν ταιριάζει με τίποτα στην ιδιοσυγκρασία μου,
το 'live and let live' καλό ακούγεται στη θεωρία αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι γιατί 'u castigate the ones u love' και λίγο σαδο-μαζοχισμό όλοι τον θέλουν,
νομίζω everything s gonna be alright (b.marley, 1974),
but only till the next riot :)

27) Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Ίσως ανήκω σε εκείνη την μικρή κατηγορία των ανθρώπων που περιγράφει ο ali g...'sure most people are going to die one day, but there must be a small percentage to whom this is not going to happen, sure fact there, just hope i ll make it to be one of them'
εννοείται το λέει πολύ πιο αστεία, που να βρω το βίντεο τώρα


28) Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
heh...wassup?

29) Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
Τα είπαμε... του hangover. Ναι δεν είναι μόνο σωματικό, είναι και ψυχο-πνευματικό.

Ποιός θέλει τώρα να συνεχίσει? Ε? Οι περισσότεροι ήδη απαντήσατε ή έχετε ήδη προσκλήσεις που αποφεύγετε διακριτικά και οι υπόλοιποι είστε είτε στα βάθη της Ασίας ζώντας τραγικές καταστάσεις, είτε στα παράλια της Ασίας και εσείς γκουσταρίτσες δίπλα από θάλασσα όμως. Επ, lupa εσύ πού είσαι κορίτσι? :)

21 σχόλια:

Lupa είπε...

Yupi, yupi, yupi, yupi,yupi!
Κάποιος με διάλεξε κι εμένα επιτέλους!!!!!!!!!

Και τώρα θα κάνω τη θυμωμένη: "Α, να σου πω μικρό ξωτικοτρόλ! Πως πετάς έτσι τα μπαλάκια. Με ρώτησες ε? Με ρώτησες?"
Αφήνω παντελώς ασχολίαστο το γεγονός ότι ετοιμάζεσαι για ΜΑΡΟΚΟ.

(Καλά, στο National Geographic δουλεύεις;;;;;)
Σμουακ!

bidibis είπε...

Είχα και γω σκοπό να σου προτείνω το προυστιον ερωτηματολόγιο, αλλά φοβούμενος ότι θα το περιφρονούσες επέλεξα τον Ελευθέριο Βενιζέλο!

Έχω μια κακή συνήθεια: κάθε φορά που βλέπω κάποιον άνθρωπο να κρατάει ή να διαβάζει κάποιο έντυπο στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού προσπαθώ με κλεφές ματιές να δω ποιο έντυπο είναι αυτό. Δεν είναι κουτσομπολιό αλλά μια περίεργη περιέργεια! Έχω διαπιστώσει λοιπόν -και δεν κασμερεύω τώρα- ότι οι γυναίκες στην Κ. που αγοράζουν ταξιδιωτικά περιοδικά είναι πολλές, ισως και δυσανάλογα περισσότερες σε σχέση με άλλα μέρη. Πολλές φορές το παρατηρείς αυτό ακόμα και σε σ. από αυτές που λογικά θα τις περίμενες να διαβάζουν περιοδικά μόδας ή Lifestyle κτλ. Μπορεί να κάνω και λάθος ή να έπεσα τυχαία σε ειδικές περιπτώσεις, όσο περνάει όμως ο καιρός η αρχική μου εκτίμηση νομίζω πως επιβεβαιώνεται

Έχω κάποιες εξηγήσεις για αυτό το φαινόμενο, αλλά προτιμώ να μη μιλήσω.

Η παγκοσμιοποίηση... ;-)


trol αποφάσισε. Στα ελληνικά θα γράφεις ή στα αγγλικά;

Είσαι λίγο ψωνάκι ε;

pølsemannen είπε...

28) Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
heh...wassup?


Μήπως heh...wassup doc?

(Ο Θεός είναι ο Μπαγκς Μπάνυ)

Ανώνυμος είπε...

@lupa

δεν δουλεύω εκεί, αλλά αν ξέρεις ότι έχουν καμιά θεσούλα, σφύρα, γιατί εδώ που ειμαι δεν πάει άλλο και σιγά σιγά βζζζζνν

@βιδιβις

ταξιδιωτικά περιοδικά δεν έχω αγοράσει ούτε μια φορά...they suck mostly

να σχολιάσω my breed, τις σούρδες, δεν θέλω...tricky

το ότι γράφω στα αγγλικά και στα ελληνικά δεν είναι ψώνιο...sorry it comes across differently but that s internet life...fair to call me ψων-άκι then...

απλά το υφ-άκι...
είναι όπως όταν λες 'καλέ'
do not like you then

@polsemannen

ένα είναι σίγουρο...δεν ξέρω ακριβώς τι θα έλεγα, αλλά αν όντως εμφανιζόταν μπροστά μου ο θεός, το πρώτο πράγμα θα ήταν σίγουρα 'heh', για τα υπόλοιπα δεν ξέρω

bidibis είπε...

"απλά το υφ-άκι...
είναι όπως όταν λες 'καλέ'
do not like you then"

Γιατί σε άλλες περιπτώσεις με πας;

Το "καλέ" είναι μια χαρά τι δε σ'αρέσει. Προτιμούσες το bitch μηπως; Εντάξει μπορεί να είμαστε ο σκύλος με τηγάτα, εγ'ω από τον Άρη και συ από την Αφροδίτη αλλά ι ευγένεια μου και η παιδεία μου δε θα με επέτρεπε να σε πω ποτέ έτσι.

Το "καλέ" είναι ένας ωραίος ευφημισμός. Ή μήπως προτιμάς το "καλλή μου" που είναι πιο θυληκό;
Αλλά πολύ φλουφλικο ακούγεται μωρε...

Ok θα σε λέω "μαντάμ" από δω και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

το 'καλή μου΄είναι τραγικότατο,
το 'μαντάμ' δεν λέει και πολύ,
ούτε αρκετά προσβλητικό, ούτε αρκετά κασμερτζίδικο,
το bitch όμως
ε έχει άλλη χάρη

bidibis είπε...

σ'αρέσει βρωμο slut ε;

Και το τσουρουκλέφτρου είναι καλό αλλά θα το παραχοντρύνουμε και δε θα μας καταλαβαίνουν και οι άλλοι ;-)

Ανώνυμος είπε...

bitch, slut, κτλ ε είναι πιο νορμαλ

αλλά ναι μην τα επεκτείνουμε στην τοπική, ήδη έχουν τρομάξει αρκετοί εδώ μέσα,

αλλά αυτό το καλή μου και καλός μου

oh god, offensive

unlearn... είπε...

Λαλαλααα...

Την ανιψιά πολύ την πήγα!Απο μικρή στα κόλπα...έτσι.

Αχαχαααα!Τους 5 φίλους!Τα έχω διαβάσει όλα!Χωρίς πλάκα...ήμουν μεγάλη φαν.Με κόλλησες τώρα...μα πως τη λέγανε τη συγγραφέα...?

Νάτο πάλι το κρασάκι....λαλαλααα...
goustarw goustarw!

Ανώνυμος είπε...

ναι, ναι η μικρή είναι θεά
και είναι και βαφτισιμιά...κάτι θα πήρε :)

τι να πω για τους γονείς

ας πρόσεχαν

fieryfairy είπε...

Signomi, pas MAROKO????? Pote? Selw ki egw!!!
Kala, ligo kairo imoun ektos action kai ginontai pramata kai thamata edw
tha se dw teli maiou pou tha kataftasw sourdia?

Ανώνυμος είπε...

μέση, μέση...δεν έχω φτάσει ακόμη στο βάθος... :)

bidibis είπε...

Δε μπορείς να πιστέψεις τι συνέβη στο Μπλογκ μου!

Δέχθηκα αήθη επίθεση με τυρόπιτες.

Εύχομαι να μη βρίσκεσαι πίσω από αυτή την πλεκτάνη εσύ, γιατί στην περίπτωση σου είχα αρχίσει να διαισθάνομαι κάποιο μικρή ελπίδα σωτηρίας.

trol είπε...

@fieryfairy

τί λίγο καιρό μαρί που πήγες εκεί και είπαμε ξαπόμεινες εκεί

τίποτα δεν έχασες

μια βραδιά στο γνωστό μέρος θα το επιβεβαιώσει ;)

@eleni

βάθη βάθη είναι ...ψυχολογικά τουλάχιστον :)

@biribiri

ο διάολος έχει πολλά ποδάρια χεχε

bidibis είπε...

7) Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;

Με τον Λασσάνη...μουαχαχαχα.


Σιγά καλέ, Ο Γκάλης ήταν πολύ πιο καλός μπασκετμπολίστας!


Χαχαχα το μόνο πράγμα που προδίδει τον Κουκούλ ότι δεν είναι s καταγωγής είναι ότι στο όνομα του περιέχεται η λέξη cool Όνομα και πράγμα δηλαδή

Κατά τα άλλα το ρόλο του τον πείζαι μια χαρά ;-)

A, και τώρα που χάθηκε η ΚΕΔΚΕ κόλπο ήταν, μη νομίζεις... ;-)

xoxo

Soleil είπε...

:-) long but interesting! Ante se diavasan kai sto blog mou. Kane klik na deis anafora sthn mesecina sou... ta paidia apo a8hna kollhsan. now i am back in thessaloniki. den pernas kamia voltitsa?

zouri1 είπε...

εισαι τελεια.Και τοπικιστρια.Ακου με τον Λασσανη.Γιατι δεν εγραψες τον Φον καραγιαν,και αυτος σουρδος ητο.Μαροκο?
καλο ακουγεται.λεω για του χρονου το καλοκαιρι.Για πες μας πληροφοριες.Γουσταρω καζαμπλανκα,οχι για την εγχειριση,αλλα ειναι το πιο ωραιο ονομα πολης ,μετα το Λεννινγκραντ.

fieryfairy είπε...

by the way, Enid Blyton: the famous Five kai ta 5 lagwnika etc

zouri1 είπε...

εμπα σε παρακαλω,εδω
http://kulluwahad.blogspot.com/2007/05/gua.html

unlearn... είπε...

Πίνεις τσάγια στο Μαρόκο?
Στο Μαρόκο λαλαλλααααα....!

(α μπράβο η Enid Blyton...)

Ανώνυμος είπε...

α ρε zouri
connecting people :)

ενιδ μπλάιτον άντε ναι

τα λαγωνικά δεν μου άρεσαν

οι 5 μόνο