20081010

little red riding hood

.

Little Red Riding Hood,
by Dorien Plaat


Περιμένω στη σειρά για ταξί και βρέχει, βρέχει πολύ, οπότε κάθομαι κάτω από το υπόστεγο και δεν είμαι ακριβώς στη σειρά, αλλά λίγο πολύ θυμάμαι ότι είμαι μετά από την κυρία με το παιδάκι και αμέσως πριν από μια παρέα αφρικανών. Αλλά ο μεγαλόσωμος, γκριζομάλλης κύριος δεν ξέρω από που ξετρύπωσε ή γιατί δεν τον είχα προσέξει, big man τον αποκαλεί περιπαικτικά ο ένας ο αφρικανός, 'σειρά έχει ο big man'. Ευγενικός κύριος ο big man, μάλιστα μιλάει και γαλλικά και γερμανικά και αγγλικά με τους γύρω, μου πιάνει και εμένα κουβέντα και λέει σε όλους ότι είμαι a nice little girl. Ανατριχιάζω, όχι ευχάριστα, γιατί παρόλο που συμπαθώ συνήθως πολύ τους ηλικιωμένους, they can get creepy, u know? και άντε περιμένουμε για το ταξί.

Η κυρία με το παιδάκι προσέχει να μην βραχούνε, οι αφρικανοί πειράζονται μεταξύ τους και γελάνε, η ουρά έχει μεγαλώσει και έχουμε στριμωχτεί όλοι κάτω από ένα μικρό υπόστεγο, σχεδόν κολλητά ο ένας με τον άλλον, εγώ προσπαθώ να ανασάνω δίπλα από την τεράστια μάζα του big, creepy, old man και αυτός γυρίζει και λέει φωναχτά για να ακούνε όλοι, αλλά τάχα μιλάει σε μένα, ότι κοίτα πως άλλαξαν τα πράγματα, έφτανες εδώ και καταλάβαινες ότι αυτή είναι μια ευρωπαική πόλη. Δεν καταλαβαίνω, σχεδόν μουρμουρίζω γιατί κάτι υποπτεύομαι ότι υπονοεί και κοιτάζω γύρω τα κτίρια, τον κόσμο, την κίνηση στο δρόμο. Να, μου λέει, τώρα είναι σαν να είσαι στην Σενεγάλη or sth. Και δεν ξέρω πως να του πω ευγενικά ότι όχι όχι εγώ δεν είμαι με "εσάς", προσπαθώ να πάω ένα βήμα πιο πέρα, οι αφρικανοί τον άκουσαν αλλά τον αγνοούν και συνεχίζουν τα αστεία τους, μια οικογένεια είναι, extended οικογένεια, μικροί μεγάλοι, είναι πολλοί και χαρούμενοι και ο big man τους κοιτάει όχι με εχθρικότητα, ούτε με φόβο, ούτε υποτιμητικά, αλλά χειρότερα, πολύ χειρότερα, αυτό που λένε "όταν είμαι κακός, είμαι κακός, όταν είμαι καλός, είμαι χειρότερος", με τέτοιο άθλιο βλέμμα τους κοιτούσε, σαν καλός δηλαδή. Καλός και μοχθηρός. Και εγώ στέκομαι όσο πιο μακριά μπορώ του, δέκα εκατοστά δηλαδή, like a nice, little girl. Quiet.

Όχι δεν θέλω να γράψω για τον ρατσισμό, θέλω να γράψω για εκείνη τη στιγμή που όλα έχουν ηρεμήσει μέσα σου, που μπορείς να σκεφτείς νηφάλια, συγκροτημένα και έχεις ανακτήσει την εμπιστοσύνη σου στο ένστικτο σου και την κρίση σου, που νομίζεις ότι νοείς και κατανοείς, που όλα είναι καλά, πολύ καλά, και έχοντας πάρει βαθειά ανάσα, έχοντας χαλαρώσει όλους τους μυς σου, ανοίγεις σιγά σιγά τα μάτια και είσαι σίγουρη ότι ναι για μια ακόμη φορά θα καταφέρεις να δεις τον κόσμο απο απόσταση, ήρεμα και ξεκάθαρα, γαλήνια. Και εκεί έρχεται η έκπληξη, γιατί ανοίγεις τα μάτια και γίνεται η έκρηξη, σα να την προκάλεσες εσύ, σα να την περίμενες ή να σε περίμενε αυτή να έχεις όλες τις δυνάμεις σου. Και είναι μόνο η αρχή, γι' αυτό κάθεσαι ήσυχα, like a nice little girl, και ξέρεις ότι κάτω από την φαινομενικά απόλυτη αταραξία και το παγωμένο βλέμμα, ποτέ δεν ήσουν πιο volatile, ότι μια αφορμή φτάνει και θ' αρχίσεις να ουρλιάζεις. Στο μυαλό μου παίχτηκε splatter movie, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα έντερα του big man ήταν spilled all over the place και εγώ ήμουν ο μανιακός, ψυχρός δολοφόνος που πάσχει από bipolar ασθένεια και μετά σκεφτόμουνα ότι και αυτός ο καημένος, θύμα της άγνοιας του είναι, μπορεί να έχει οικογένεια, παιδάκια, μπορεί οτιδήποτε, και ποιός είναι το τέρας στη τελική.

Μπαίνει το τρένο στην πόλη και βλέπω ένα τζαμί, βγαίνω και βλέπω κι άλλο και σκέφτομαι είστε ηλίθιοι και δεν έχετε ιδέα από τέχνη, η αρχιτεκτονική είναι συνιστώσα πολλών πραγμάτων και πολλά από αυτά είναι συγκεκριμμένα του τόπου και του τοπίου, τι δουλειά έχουν τόσα τζαμιά κανονικά με μιναρέδες στην Ολλανδία, περισσότερα και από τους ανεμόμυλους έγιναν και ναι δέχομαι να υπηρετούν ένα λειτουργικό σκοπό, το functional δηλαδή της όλης υπόθεσης στην αρχιτεκτονική αλλά τίγκα σου λέω. Και μετά κατηγορώ τον big, creepy, old man ότι είναι ρατσιστής, δεν είμαι μήπως εγώ χειρότερη? Και θέλω να καταλάβετε ότι το ίδιο με ενοχλεί όταν θα δω ξωκλήσια" του Αγίου Νικολάου δίπλα από ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη και στα προάστια του Τζέρσευ, ένα δυό εντάξει, ενδιαφέρον το πολυ-πολιτισμικό αποτέλεσμα αλλά αυτό έχει καταντήσει domination game και η αισθητική του είναι kitsch, και μην το υποτιμάμε το αισθητικό, είναι μέτρο πολλών πραγμάτων.

Σαν εκείνη τη δανέζικη ταινία u know? Που είναι ο τύπος έτοιμος να τον αφήσουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο και πάει για την τελευταία συνέντευξη, ο γιατρός χαμογελά, την θεωρεί τυπική, χαμογελά και ο πρώην ασθενής γιατί το ίδιο την θεωρεί και αυτός και είναι χαλαρός, γαλήνιος και ήρεμος, ώσπου πίσω από το γραφείο του γιατρού βλέπει κρεμασμένο έναν πίνακα, τάχα προσπαθεί να είναι κυβισμός αλλά είναι φθηνιάρικος, είναι προσβλητικά φθηνιάρικος, degenerate θα τον έλεγα και θαύμασα και τον σκηνοθέτη που βρήκε πίνακα τόσο εξοργιστικά άθλιο, και ο ασθενής τα χάνει, σαλεύει και τον ξανακλείνουν μέσα. Θυμήθηκα και την τύπισσα, Christine Doza, που είχε γράψει εκείνο το δοκίμιο, το "Blood love" και ήταν μόνο 16 χρονών όταν το έγραψε και έλεγε πως της ερχόταν να ουρλιάξει, πως όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει αστροναύτισσα, κομμώτρια, τραγουδίστρια, τώρα το μόνο που θέλει είναι να είναι ευτυχισμένη, α, και να ξέρει πoυ στέκεται in a world full of domination and hate.

Στην άλλη άκρη του βαγονιού είναι μια μαμά αφρικανή με το μικρό της κοριτσάκι και ένα μωρό και πέντε έξι βαλίτσες. Κρατάει το μωρό και του τραγουδάει 'Jesus loves you' και δεν μπορώ ούτε να χλευάσω την θρησκεία εκείνη την στιγμή γιατί έχω χαθεί στο να τις χαζεύω. Παίρνει ένα μακρύ πολύχρωμο ύφασμα, βάζει το μωρό στην πλάτη και τυλίγεται καλά καλά γύρω γύρω, σηκώνεται, έρχεται δίπλα μου και γυρίζει για να γυαλιστεί και να δει την πλάτη της με το μωρό και πως είναι δεμένο στο παράθυρο. "No worry, it can breathe ok", της λέω χαμογελώντας. Μου χαμογελάει και αυτή. "Ηis face is ok uh?", λέει. "Yeap", της απαντάω και μέσα μου είμαι χίλια κομμάτια. I love her. And her baby. Και αυτή ίσως με συμπαθεί που είμαι a nice, little girl. Απλά καμιά φορά φοβάμαι ότι nice, little girls -little, red riding hoods- are weird too. And scary. Φοβάμαι ότι παρόλη την καλοσύνη που μπορώ και είμαι διατεθιμένη να δείξω -solidarity even-, I still fight with being or not prejudiced. Είναι τρομερή διαπίστωση.

19 σχόλια:

mtryfo είπε...

Καλημέρα καλή μου trol
Κατ αρχήν να κάνω ένα σεφτέ για να προλάβω τον biribiri ή τον Mickey που έχουν ειδικότητα σ αυτό...

Με τον όμορφο τρόπο που γράφεις, άνοιξες ένα πολύ μεγάλο θέμα...δεν εξαντλείται σε απλά σχόλια...πολύ με προβληματίζει κι εμένα τόοοοοσα χρόνια αυτή η ιστορία...

Νομίζω ότι όλοι έχουμε μια "κοκκινοσκουφίτσα" μέσα μας, μερικές φορές...
Κι αν σου πω ότι προφανώς με τους αφρικανούς δεν σου βγαίνει, μπορεί κάλλιστα να σου βγεί με ομοεθνείς μας που είναι "διαφορετικοί", όπως π.χ. αυτός ο καλός "κύριος"...

Σε τέτοιους "κυρίους" ή "κυρίες" θέλω να χώσω τη μούρη μου στη δικιά τους και να τους πω μερικά καλά λογάκια, για τα οποία πιθανόν να μετανοιώσω αργότερα γιατί θα με χαλάσουν, αλλά ωστόσο η επιθυμια είναι τεράααααστια!!!

Τό κανα μια φορά στο λεωφορείο σε κάποια κυρία που μίλησε περιφρονητικά για κάποιες άλλες κοπέλλες που μιλούσαν στη γλώσσα τους και βρέθηκα αντιμέτωπη (δυστυχως) με παραπάνω από τους μισούς επιβάτες, οι άλλοι μισοί απλώς δεν συμμετείχαν...

και μετά? ήρθαν οι περίεργες σκέψεις, αυτές που σε βάζουν απέναντι απ τον εαυτό σου και σου θυμίζουν κάποια πράγματα που μπορεί να μην είπες αλλά σκέφτηκες κι αυτό από μόνο του, φτάνει για να δεις αυτό το καλά κρυμμένο κομμάτι σου, το οποίο πίστευες ότι δεν υπάρχει...

VAD είπε...

Ελα ,βρε κορίτσι,χαθηκες!
Απορίας άξιο πώς συγκρατήθηκες!
Πώς γλύτωσε το ξέχεσμα;Ενταξει,δε λέω,δεν μπορείς να το κάνεις συνεχώς!Παντως σχετικά πρόσφατα τα έριξα χοντρά σε Πόντιο που έβριζε τους Ελληνοπόντιους(Ρωσοπόντιους κατά τον ίδιο),ξεχνώντας ότι πρώτοι οι παππούδες του έζησαν το ρατσισμό όταν ξεριζώθηκαν το '22!Μέχρις ένα σημείο ,βρε αδερφέ,η ανοχή στους φελλούς!

trol είπε...

@mtryfo

ουου :)

Μην ανησυχείς, μίκευ + μπιριμπιρις καγκαπουθενά δε φαίνονται τελευταία, όσους σεφτέδες θέλεις προλαβαίνεις να κάνεις, και κάνε γιατί αυτά είναι ύπουλα πλάσματα και τα δυό, πότε θα ξαναχτυπήσουν δεν ξέρεις ;)

Για όλα αυτά που έγραψα στο ποστ δεν ξέρω τι να πω, in theory είμαι υπέρ πιο ανοιχτής μεταναστευτικής πολιτικής και ηθικά και γιατί κάνει οικονομικό or whatever sense και για να τρώω thai takeaway και γιατί έτσι είναι τέλοσπαντων.

Από την άλλη το εννοώ όταν λέω αυτά για την αρχιτεκτονική, ότι είναι άρρηκτα δεμένη με το τοπίο, με την ιστορία του τόπου κτλ, ε δεν μπορεί να ξεφυτρώνουν μιναρέδες με τέτοια ταχύτητα, θα μου πεις αν οι άνθρωποι τους χρειάζονται δεν πρέπει να γίνονται? Εμ πρέπει, εκεί συμφωνώ, αλλά να που οι ολλανδοί πχ δεν ήταν ποτέ του να δείχνουν/exhibit, Χριστούγεννα ας πούμε στην ολλανδία και άντε μπορεί να δεις σε κανενα παράθυρο κανένα φωτάκι, αυτό οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να το σεβαστούν ή να προσαρμοστούν ανάλογα?

Και επίσης δεν ξέρω τι θρησκεία έχουν στο σουριναμ αλλά ποτέ δεν ένοιωσα στην ολλανδία κάποιο αντίστοιχα δυνατό statement από πχ σουριναμέζους παρόλο που έχουν πολύ πιο μακροχρόνιες σχέσεις με τους ολλανδούς, και δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι το σωστό γιατί μετά εμφανίζεται κανένα νουμερο σαν αυτόν το κύριο που αναφέρω στο ποστ και πάλι συγχίζομαι ή κάποιος λέει βρίζει τους μουσουλμάνους κτλ κτλ.

Και φυσικά ας αφήσουμε απέξω τη συζήτηση για την ουσία του Ισλάμ, τα ξωκλήσια του Άη Νικόλα στα προάστια του Τζέρσευ τα αναφέρω γιατί τα βρίσκω το ίδιο παράταιρα σε διαφορετικά μεγέθη και κλίμακες φυσικά.

Και θα έλεγες ότι με ενοχλεί η θρησκεία, οκ καμιά φορά με ενοχλεί, αλλά σίγουρα όχι η παράδοση της ως artifacts ή architecture, ούτε καν η διάθεση των γύρω μου για spirituality. Ίσα ίσα.

Τέλοσπαντων.

Χεχε, να πετύχω καμιά φορά σε λεωφορείο στη ΣαΛΛονίκη τέτοια φάση πολύ θα χαρώ, να η μτρυφο θα πω! :p


@vad

Α βαντ, όλα κι όλα. Οι αούτοι είναι περίεργοι πρέπει να το παραδεχτείς. (Πλάκα κάνω, ναι οκ, έχουν περίεργα φαγητά κ χορεύουν περίεργα αλλά και τα δυό μ αρέσουν). Δεν ξέρω καθόλου την δική μας ιστορία (που πας δλδ ρε κοπελιά) και ποτέ δεν πίστευα ότι υπήρχε θέμα, καμιά φορά έπαιρνε το αυτί μου τίποτα φίλους ρωσοπόντιους ή ελληνοπόντιους or whatever να λένε τίποτα και αμυδρά μου περνούσε η σκέψη ότι κάποια ασυναρτησία θα είπανε πάλι και το προσπερνούσα.

Παλιά επίσης για πλάκα έλεγα και εγώ ότι είμαι macedonian και μιλάω μακεδονίτικα και ότι πρέπει να τεθεί θέμα μειονότητας και ότι εγώ ανήκω σε αυτήν. Ρε, το πιστεύεις ότι το άκουσαν από επάνω και το πίστεψαν?

Καλά όλα αυτά, δεν ξέρω από ιστορία, ή τα προσπερνούσα ή τα κορόιδευα δυστυχώς και δεν έμαθα.

Ο προφανής ρατσισμός, προς αυτόν που φαίνεται ότι ειναι μαύρος, φτωχός, γκέυ, κτλ κτλ. Visual racism ή όπως αλλιώς λέγεται, αυτός είναι τρομακτικός, γιατί εκεί δεν παίζει άγνοια αλλά κάτι πιο στοιχειώδες να το πω?, άρα και πιο δύσκολα αντιμετωπίζεται.

**********************

Άσχετο.

Δεν ξανακοροιδεύω τους Ισλανδούς γιάπηδες. Δεν ξανακοροιδεύω τους Ισλανδούς γιάπηδες. Δεν ξανακοροιδεύω τους Ισλανδούς γιάπηδες. Δεν ξανακοροιδεύω τους Ισλανδούς γιάπηδες. Δεν ξανακοροιδεύω τους Ισλανδούς γιάπηδες.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Τρολ,
ενα γεια περασα να πω...

Αυτό ήταν το ονομα του αρχιτέκτονα που έψαχνα, μερσί!


Γραφεις πολύ ωραία, θα σε επισκέπτομαι πιο συχνά!

Με βλέπω Ολλανδία για χριστούγεννα...ζω σε μία χώρα που τα φωτάκια σου βγάζουν μάτι, τα δε χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια θα τ'ακουμε πάλι για 2 μήνες πρίν και έναν μετά...φρίκη!

Λύκος εδώ,
not a nice little girl!
:)

mplim-mplom είπε...

η χειρότερη διαπίστωση είναι ότι πίσω από συμπεριφορές σαν του κυρίου ,υπέρμαχου της ομοιογένειας, κρύβεται ένα μεγάλο έλλειμμα αγάπης.Ίσως ακούγεται πολύ γενικό και απλοϊκό, αλλά χωρίς αυτό το εφόδιο, όλα σου φταίνε, όλοι απειλούν την ύπαρξή σου. Η δυσκολία, βέβαια, για κάποιον που έχει όλη την καλή διάθεση να αναζητήσει τα αίτια τέτοιων συμπεριφορών,όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση εσύ το εντοπίζεις στην άγνοια, βρίσκεται στο πώς αντιμετωπίζεις τελικά τις δύο πλευρές. Τηρείς στάση ουδετερότητας απαλάσσοντας τον ένα λόγω άγνοιας ή τοποθετείσαι ξεκάθαρα υπέρ του ενός ή του άλλου, ικανοποιώντας το αίτημα της σύχρονης εποχής; Ή μήπως φέρεσαι σαν τρολ που τα κάνει και τα δύο πληρώνοντας το τίμημα όχι του nice little girl, αλλά του σκεπτόμενου ανθρώπου; The tax of logic is paid by insomnia, λέει ο Πεσσόα, κι οι υπόλοιποι αναπαύονται εν ειρήνη.Αμήν.

mplim-mplom είπε...

"for logic" άσχετη

trol είπε...

@rallou

Ζεις σε μια χώρα όμως (ή έτσι νομίζω) που γιορτάζουν το Halloween και αυτό είναι σούπερ :p και εύχομαι να το ευχαριστηθείς και φέτος, να φανταστείς και εγώ το περιμένω εδώ :)

Αλλά ναι συμφωνώ ότι είναι ενοχλητικό από την επόμενη κιόλας -και πριν το θενκςγκίβινγκ καλά καλά- να βλέπεις δεντράκια και άγιους βασίληδες.

And giggly people shopping already.

lol


@mplim mplom

Πόσες φορές έχω πει ότι είναι παρεξηγημένα τα τρολς, μα πόσες φορές, και ότι ο κόσμος τα βλέπει πολύ απλοικά, κοίτα υπάρχει το trol, είναι και ένας άλλος που κυκλοφορεί ως troll, σου προτείνω τα trolll, τρολ, κτλ :) άξια, άξια

Με προβληματίζει αυτό με την αγάπη. Συγκεκριμμένοι μπορεί να αγαπούν πάρα πολύ τους κοντινούς τους και αδιάφοροι ή και εχθρικοί για πιο πέρα, άλλοι να είναι πιο ανοιχτοί αλλά οι κοντινοί τους να νοιώθουν καμιά φορά κάποια απόσταση, κτλ κτλ. Δεν ξέρω, δεν τα πάω καλά με αυτά. :p

trol είπε...

Επίσης,

rallou thanx για τα καλά λόγια!!

Τζων Μπόης είπε...

τα Trols ήταν είναι και θα είναι πάντα συμπαθητικά, ειδικά εκείνα τα nice little trol girls.

""""""""""""""""""""""""""""

Άσχετο

Τι κακό έχουν οι Ισλανδοί γιάπηδες; Οι μόνοι που κατάφεραν να επιτύχουν το παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης του Χρηματιστηρίου τους σε ποσοστό γύρω στο 70% σε μια ημέρα!

fantasma είπε...

mas taxidepses pali trol..
bravo..

aman kai m'auton to big guy..
askathka ligo.. autoi oi tupoi pou dialaloun sta leoforeia kai se queues oti taxa ta pragmata den einai opos palia, me ekneurizoun..
kai olo perimenoun na piaseis dialogo.. kai an den tous doseis simasia strefontai se allous diplanous, oi opoioi tha sumfonisoun i tha diafonisoun dunata omos, na tous akoun oloi..

alla i mama me to paidi.. rings a bell.. ta xexnas ola tote..

trol είπε...

@johnie boy

Χαίρομαι που και εσείς συμπαθείτε τα τρολς :) Είμαστε πολλοί τελικά! Τέλεια.

Τους Ισλανδούς τους κασμερεύω γιατί πριν μερικά ποστς και πριν χρεωκοπήσει όλη η χώρα, εντελώς τυχαία τους κορόιδευα που είχαν γίνει γιάπηδες και είχαν κάνει το Ρέυκιαβικ-Νέα Υόρκη, Κοζάνη-Πτολεμαίδα. Ω ρε βρωμόστομα θα μου πεις, σε τίποτα δεν μου φταίνε, ίσα ίσα. Αλλά, τουλάχιστον να μια ωραία ευκαιρία να πάμε και εκεί τώρα! (Λέμε τώρα)

@fantasma

Ασκάθ'κα λολ. Ασκάθκα όντως!

Πάντως οκ να πω την αλήθεια, αν σ έβλεπα να τυλίγεις έτσι το μικρό, θα πεταγόμουνα και θα έτρεχα να το σώσω και θα σε ρωτούσα σαικαλαρεσυ, μπορεί να είναι τραυματική εμπειρία γιατί με είπαν ότι όταν εγώ ήμουν μωρό με είχαν δέσει έτσι και μετά από πολύ ώρα κατάλαβαν ότι με είχαν βάλει με το κεφάλι προς τα κάτω, και επειδή ήμουν και nice, little baby -δλδ χαζό baby- δεν έκλαψα, αλλά ευτυχώς το πήραν χαμπάρι έγκαιρα γιατί είχε κατέβει όλο το αίμα στο κεφάλι and I must have looked freaky αλλά όλα καλά τελικά, πωπω πρωί πρωί τι θυμήθηκα. Και να φανταστείς δεν το θυμάμαι καν!

bidibis είπε...

Νομίζω ότι 100% unprejudiced έμβιο ον δεν μπορεί να υπάρχει, οπότε αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι η ειλικρίνεια και η συλλογιστική του προβληματισμού σου, η οποία κατά τη γνώμη μου αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το ένστικτο, το υποσυνείδητο και τις προδιαθέσεις του μετριοπαθούς δυτικού πολίτη έναντι των "άλλων" είτε τις εκδηλώνει ρητά και έμπρακτα ή όχι.

CD ready!

trol είπε...

And cd downloaded!

--------------------------------

Και επειδή μάλλον θα βάλω καινούριο ποστ για την τελευταία κασμπα - εκπομπή, να πω ότι η μεταξοτυπία της Dorien Plaat "Little Red Riding Hood" έγινε με την πρώτη ματιά αγαπημένο έργο τέχνης και διατίθεται σε γκαλερί του Α.νταμιου στο ποσό των 500 ευρώ, 750 ευρώ με framing, και επειδή πλησιάζουν Χριστούγεννα θα ήθελα να το έχετε στο μυαλό σας, συν το γεγονός ότι αυτό το (μια χαρά κατα τ άλλα) ποσό εγώ δεν μπορώ να το διαθέσω, και δεν θα μπορώ να το διαθέσω για κάποιον χρόνο, και πάνω που ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα αγόραζα ένα έργο τέχνης από γκαλερί και κανονικά κτλ και ήμουν μέσα στον τρελό ενθουσιασμό γιατί το βρήκα πανέμορφο, ε τελικά δεν μπόρεσα να το αγοράσω και μέχρι να έχω τα λεφτά μπορεί και να τελειώσουν τα αντίτυπα.

Εχμ.

Θέλει κανένας να μου το αγοράσει?!?!?!

:o


Μα,
δεν γίνεται να έχεις ένα κουτάκι στο βλογ κ όταν κάνουν οι άλλοι κλικ επάνω να μαζεύονται λεφτά?

Γιατί και που ζητιανεύω λεφτά έστω και για έργο τέχνης ε μου φαίνεται κάπως, ενώ κλικ ζητιανεύεις πιο άνετα.

Δεν μπορεί κάτι θα υπάρχει.


Ουαααααα.

Θέλω τον πίνακα.
Θέλω τον πίνακα.

Και η καλή κυρία γκαλερί-τζου μου είπε ότι όλο κάτι δικηγόροι τον αγοράζουν.

Ewwww, σκέφτηκα.

Αποτρέψτε αυτό το κακό.

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

εκπληκτικό κείμενο:
επαυξάνω αυτά που σου έγραφα στο σχόλιό μου στο blog μου !!
Την βρήκα τη λέξη που σου ταιριάζει: είσαι 'πτητικό άτομο', με σπάνιο EQ !

Διάβασα επίσης και το τελευταίο σου σχόλιο: δεν είσαι πια στο RC ?
Αναζητώντας σε, όχι στο RC, εννοώ εσένα την ίδια, προσπαθώ να μαντέψω τι μουσικές θα έβαζες εκεί ...

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

... και τι λόγια/κείμενα..

μήπως μπορείς κάπως να μου δείξεις τον πίνακα που λές ?

trol είπε...

hello και εδώ!! χεχε

λοιπόν, ο πίνακας είναι αυτός που βρίσκεται σε εικόνα στην αρχή του ποστ, ο λύκος-κοκκινοσκουφίτσα ...έχει περάσει πολύ καιρός που το είδα και ακόμη το βρίσκω καταπληκτικό,
πολύ περίεργο πράγμα, μου τράβηξε το μάτι κατευθείαν

στο RC θα επιστρέψω κάποια στιγμή πιστεύω, αλλά να, τα καθάρματα δεν με πλήρωναν ...λολ....
κοροιδεύω εννοείται, θα επιστρέψω σίγουρα

τι μουσικές έπαιζα ..χμμμ αυτό είναι το δύσκολο ...whatever sounds good νομίζω έπαιζα, έχω διάσπαρτες στο βλογ κάτι μουσικές

λίγο-πολύ αν έχεις δλδ χρόνο και βαριέσαι και δεν έχεις τι να κάνεις και είσαι πουθενά και πήζεις καλή ώρα χεχεχ ...από εδώ άρχισα -> http://tr0l.blogspot.com/2007/11/back-to-basics.html

και αυτά έπαιζα -> http://tr0l.blogspot.com/2008/09/end-of-summer.html

πάνω κάτω :s

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

δεν με παίρνει για τώρα,
κι όταν επιστρέψεις στο RC, notify me pls, αν το θυμηθείς με μέηλ, να σ'ακούσω (βραδινά ελπίζω)

ωραίος ο πίνακας που θα τον έφαγε ο κακός δικηγόρος ..
:)

trol είπε...

βραδυνά πάντα! :)

will notify indeed

L’Enfant de la Haute Mer είπε...

(θα) έχεις (σε 2 λεπτά μέηλ)