20090113

winter

.

Από τους μείον έντεκα στους μηδέν, ε μηδέν βαθμοί δεν είναι και κρύο έλεγε ο κύριος στο τηλέφωνο που περπατούσε στον πεζόδρομο και το θυμήθηκα όταν και εγώ συνειδητοποίησα ότι κάθομαι στον καναπέ με ανοιχτό το παράθυρο και έξω ακούω τα παιδάκια να παίζουν, κι ας είναι δέκα το βράδυ, sms την νύχτα που είχε πανσέληνο 'το φεγγάρι κανει τις κορυφές της Πίνδου να λάμπουν' ή κάτι τέτοιο, δεν τα πάω καλά με την ποίηση, αλλά u get the picture, ωραία εικόνα, όπως και η θέα από την κορυφή της Βασιλίτσας, πάνω από τα σύννεφα, σαν μια τεράστια θάλασσα γύρω σου και η κορυφή του Ολύμπου στο βάθος σαν ένα ακόμα νησί. Είναι ωραία να είσαι στο αυτοκίνητο και να τρέχεις στην εγνατία λίγο πριν το σούρουπο και γύρω σου όλα να είναι παγωμένα και το άσπρο μόνο σε αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου, είναι ωραίες και οι μουσικές που τελευταία δεν τις ψάχνω, μόνο τις ακούω και είναι ωραία όλα αυτά γιατί είναι ένας άφθαρτος κόσμος ή έτσι σου φαίνεται κάποιες στιγμές. Και αργά το βράδυ ραδιόφωνο, έπιανε μόνο kosmos936 και με παράσιτα και κάτι σκυλάδικα σε έναν άλλο σταθμό, ρε τι ωραία εκπομπή έκανε ο τύπος χθες το βράδυ. Less noise I like. Less noise επιτέλους.

13 σχόλια:

Τζων Μπόης είπε...

συμφωνώ, μια χαρά ο kosmos και ο ορίζοντας ο χειμωνιάτικος, μούχρωμα στα βλαχοχώρια που θα έλεγε κι ο ποιητής, αλλά η Βασιλίτσα δεν λέει και πολλά νομίζω, Σμύξη, Αλατόπετρα και τα συναφή, μέσα στον τσίγκο και στην πίκρα, πιο πέρα τα ωραία, η Σαμαρίνα και τα γύρω, αχ εσείς οι Βόρειοι, πότε θα κάνετε επιτέλους τη Σμύξη Αράχοβα να έρθει και κανένας σελέμπριτις, καλό φαγητό πάντως έχει, ωραίες τηγανιές, αρχοντικές, χορτόπιτες θανατερές και τσίπουρο...ε ναι, u get the picture!!! :)

unlearn... είπε...

Ω ναι...τι ωραία τα βουνά!!
Τα βουνά του βορρά.
Παγωμένα, χιονισμένα...όμορφα.

Καλή χρονιά τρόλεν!
Απο δω και πάνω...κι ακόμη παραπάνω.

trol είπε...

@τζων μπόη

Μην την αδικείς την Βασιλίτσα Τζον Μπόη. Μπορεί όντως σε λίγο καιρό να δούμε εκεί το STAR να κάνει ρεπορτάζ 'ουουου ελάτε όλοι βασιλίτσα, περνάμε σούπερ και είναι ουάσου' αλλά αν πάρεις το λιφτ, το τελευταίο λιφτ, και φτάσεις στην κορυφή και το μόνο που βλέπεις είναι σύννεφα κάτω, ουρανός επάνω, και κανά δυό κορυφές τριγύρω, τα ξεχνάς όλα αυτά. Αλλά δεν έχεις καθόλου άδικο βέβαια να ανησυχείς για τη στιγμή που θα γίνουν αυτά και εδώ, να σε ενημερώσω ότι έγινε και ο δρόμος βασιλίτσα-σαμαρίνα, οπότε να τα τζιπ με τους άσχετους μέσα, και άλλα τέτοια, ουστ τουρισμέ από δω.

Πάντως αφού διάβασα το σχόλιο σου αισθάνθηκα ότι το ποστ μου αδικεί τον χειμώνα εδώ γιατί κι αν έχουμε να πούμε κι άλλα κι αν έχουμε να κάνουμε και λίστες με μέρη, και μην πιάσουμε και το φαί ε? :p You know the picture κανονικά.

@unlearn

Α ρε γκουσταρίτσα, σε πεθύμησα, σε ποιό κράτος βρίσκεσαι εσύ τώρα? Καλή χρονιά επίσης. Και αν βρίσκεσαι στο όμμορο κράτος των Αθηνών, ε δεν δικαιολογήσαι να κάθεσαι χειμώνα εκεί κάτω, γι αυτό κανόνισε!

ZissisPap είπε...

Ωραίες εικόνες πράγματι!
Καλή χρονιά λοιπόν γεμάτη με ωραίες εικόνες, ωραίες μουσικές και ωραίους ανθρώπους!

fieryfairy είπε...

τι να πω, τα είπες όλα, θυμάμαι όταν γυρίζαμε την πρωτοχρονιά από θεσνίκη και όλα γύρω μας ήταν καλυμμένα από άσπρο ξέξασπρο, και σκεφτόμουν ότι είμαστε στον πιο ωραίο νομό της ελλάδας. και κάνουμε και τα καλύτερα γιαπράκια!

trol είπε...

@sigmund

και καλές μουσικές φυσικά!!! Πολύ καλή χρονιά ζίγκμουντ.

@fieryfairy

η διαφορά πριν και μετά τα τούνελ ε?

....
ναι όμορφα είμαστε ντεμ ιτ

bbchris είπε...

χμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!

Δεν θα μιλήσω ακόμα.

Θα δείξω χαρακτήρα όπως αρμόζει σ' έναν downunder...

:)))))

unlearn... είπε...

χεχε...τις χειμωνιάτικες βόλτες μου τις έκανα και με το παραπάνω όπως είδες.

Ωραίος ωραίος ο βορράς.Ο βορράς του νότου οεοεοε!!

paperflowers είπε...

Εγώ ζηλεύω που σου στέλνουν τέτοια ρομαντικά και ποιητικά μηνύματα στο κουνιστό...
Θέλω κι εγώ!!! Χάθηκε να μου στείλουν ένα "το φεγγάρι λούζει τον όρμο της Αφροδίτης στην Πειραική" δηλαδή?

weirdo είπε...

We'll never enjoy less noise winters.. :(
(εκτός αν μετοικήσουμε προς τα μέρη σας..:)

φιλιά

trol είπε...

@bbchris

εσύ είπαμε έχεις ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα up above μη ντρέπεσαι οπότε να μιλήσεις κ να το δείξεις ε ε :p

@unlearn

εσένα δε σε φοβάμαι, από το προηγουμένο σχόλιο μέχρι τώρα παίζει να πήγες σε κανά 2 βουνά ακόμα

@papers

α ρε
τι τα θες τα ρομαντικά
το 'παίζει ο πάοκ, δεν μπορώ σήμερα' τί έχει?

@weirdo

όταν σου λεγα εγώ να πάμε επάνω νόμιζες κορόιδευα, να θα χαμε πάει τώρα και παίζει να χαμε μείνει κι εκεί

@όλους τους downunders

καλά μας ματιάσατε, από τότε που έγραψα το ποστ μέχρι τώρα έλυωσαν τα πάντα οπότε μην ονειρεύεστε και πολύ χωριά σε βουνοπλαγιές με χιονισμένες σκεπές γιατί καλοκαιριάσε πλεόν

λοιπόν,
....για τη χαλκιδική σας έχω πει?

:p

raindrop είπε...

και να λιώνουν τα χιόνια στο βορρά,
πού θα πάει,θα ξαναγίνουν!

το λες νόιζ όμως είναι λες νόιζ,
στη μεγαλούπολη το μόνο λευκό είναι ο θόρυβος

καλησπέρα!

trol είπε...

δεν έχω καταλήξει αν ο λευκός θόρυβος είναι καλό ή κακό πράγμα, μάλλον και τα δύο είναι, μπορεί και μερικές φορές να με βοήθησε και αυτός με less noise μέσα μου, όχι μπορεί, σίγουρα το έχει κάνει και γι αυτό έχω αγαπήσει και την μεγαλούπολη το ίδιο,

τελικά, whatever it takes and whenever για τον καθένα