20070606

gotta give to get back


Είναι μια τύπισσα στο ραδιόφωνο -μέσω ίντερνετ ακούω, εδώ δεν έχουμε- που κάνει πολύ ωραία εκπομπή, μια στο τόσο βέβαια, όποτε θυμηθεί παίζει καμιά ώρα. Αυτήν λοιπόν η τύπισσα παίζει πολύ ωραία μουσική αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει όταν λέει ποιό τραγούδι έπαιξε. Στην αρχή λέω τζάμπα πήγαν τόσα χρόνια στα φροντιστήρια κάνοντας listening για το 'λάουερ', αλλά μετά κατάλαβα ότι μάλλον δεν είναι δικό μου το φταίξιμο γιατί την παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο ακροατές και της ζητούν να επαναλάβει. Την καημένη. Το επαναλαμβάνει και μάλιστα αργά. Αλλά να, πάλι γλυστρά κάπως η φωνή της, σφυρίζει το 'σ', δεν ξέρω τι ακριβώς αλλά ποιό συγκρότημα ήταν αυτό ή το άλλο, γιοκ. Και μιλάμε για πολύ ωραία κομμάτια, οκ? Όχι δεν παραπονιέμαι που δεν την καταλαβαίνω, ας είχε και 5 ώρες εκπομπή, και όσοι λένε ότι δεν πάυει να είναι τέτοια η θέση της που πρέπει να έχει καλή άρθρωση, να πάνε να *%#$^&%$@.

Καμιά φορά -που την καταλαβαίνω- λέει κιόλας, πχ 'αυτό το κομμάτι μου το έδωσε η φίλη μου η μαρία, θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, το συγκρότημα είναι από κάπου από την σκανδιναβία (φυσικά, φυσικά)' ή 'η φίλη μου η σούλα μου είχε γράψει αυτό το cd πριν 1500 χρόνια, τώρα έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστοί'. Εγώ απορώ γιατί δεν έχω φίλες σαν την μαρία και την σούλα. Όχι δεν είμαι κανένα music junkie να ξέρω ποιός έπαιξε με ποιόν σε ποιό live και ποιό τραγούδι είπε των τάδε και τι έγραψε το τάδε περιοδικό για αυτό. Και στις περισσότερες συναυλίες μπορεί και να βαριέμαι να πάω. Ούτε πολυφρίκαρα όταν περπατώντας με μια φίλη αμερικανίδα είδαμε σε poster απόκομμα εφημερίδας εποχής που έλεγε 'Bob Marley is dead' και μου το δείχνει λέγοντας έκθαμβη 'oh my god, he died?'. I mean, LOL. Απλά αν ακούσω κάτι που μου αρέσει, θέλω να ξέρω ποιό είναι για να το βρω. Μπορεί να είναι από οπουδήποτε στον πλανήτη το συγκρότημα, μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος μουσικής, και πολύ απλά να μου αρέσει.

Προσωπική υπόθεση η μουσική και επίσης της στιγμής. Δεν θα μπορούσα να είμαι dj και να έρχονται να μου ζητάνε τραγούδια και το θεωρώ αναίδεια αν κανένας από την παρέα το κάνει. Η Μαρία και η Σούλα σίγουρα δεν το κάνουνε ακόμη κι αν ο dj είναι καραγκόμενος, είμαι σίγουρη. Καμιά φορά ακούω κανένα τραγούδι και λέω 'πω πω τι τραγούδι' και πάντα κάποιος θα με ρωτήσει ποιοί είναι. I have no idea. Clueless. Είναι σαν να απολαμβάνεις ενα πολύ ωραίο κρασί και εκεί που έχεις χαθεί μέσα στην απόλαυση να ψάχνονται στη παρέα ποιό κρασί είναι, και ποιό τους θυμίζει, και τι παρόμοιο έχουν πιεί, και το μόνο που θες να συνεισφέρεις εκείνη την στιγμή στην κουβέντα είναι ένα 'shut up'.

Είχα πει σε κάποιον που γενικά γράφει αθλιότητες και μικρότητες ενάντια του βασιλείου της σουρδίaς, να κάνει μουσικό βλογ. Ευτυχώς δεν το έκανε. Έχει τόσο πολύ μουσική και τόσα που θα μπορούσε να βάλει, που θα γινόταν του doncat εκεί μέσα. Θα ερχόταν και το ανάλογο μπουλούκι και επειδή η φασαρία με ενοχλεί και με θολώνει αποδιώχνω τις μαύρες σκέψεις τώρα. Ας συνεχίσει να θάβει το μεγαλείο της σουρδίας. Βέβαια, το ξέρω, δεν είμαι ρεαλίστρια. Ας πούμε ότι έκανε μουσικό βλογ και γινόταν χαμός εκεί μέσα με Μαρίες και Σούλες, εγώ θα χαιρόμουν? Hardly ever, ειδικά με τον κάθε ειδήμονα του είδους. Θα μετακόμιζα στο βλογ της γκουσταρίτσας μόνιμα, γιατί και αυτό είναι επίσης βλογ που έχει πιο relaxed attitude για την μουσική. Relaxed: άκου αυτό, σου αρέσει?, ναι, λαλαλα. Φτάνει αυτό! More than enough. Δηλαδή ας πούμε είχα ζητήσει τον τελευταίο των Kaiser Chiefs από τον άθλιο και μου το έστειλε. Ωραίο και ξανά ευχαριστώ, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι πιο πολύ το ευχαριστήθηκα όταν άκουγα το τάδε playlist και κόλλησα στο τάδε κομμάτι εκεί που δεν το περίμενα? Η΄οταν ο άλλος μου έστειλε μήνυμα σου έχω ένα τραγούδι που δεν είναι το στυλ σου καθόλου αλλά θα σου αρέσει, μπας και δεν έτρεξα να το ακούσω, και δεν το καταχάρηκα? Οπότε η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να ζητήσω τίποτα άλλο. Πρέπει να πάει με την στιγμή, να είναι αυθόρμητο, πάρε αυτό, δες αυτό, ωραίο? ναι, όχι, καλά πάρε αυτό ή μάλλον μην πάρεις τίποτα, έχω δουλειά τώρα, άλλη φορά. Λαλαλαλα που θα έλεγε και η γκουσταρίτσα, την κάνω quote συνέχεια να ναι καλά που μας ανεβάζει.

Και το ίδιο με τα φεστιβάλ. Περιμέναμε ότι θα πάμε στο Exit? Όχι, ένα τηλέφωνο μια μέρα πριν και την επόμενη στον δρόμο για Σερβία. Θα ξαναπάμε? Ποιός τρέχει τώρα αλλά κατι θα βρούμε πάλι :) Ή μήπως αν κερδίσω εισιτήριo για το Roskilde θα πάω ως εκει για να πάω στο φεστιβάλ? Rockwave? Get serious. Never been there, never will. Και οι συναυλίες. Ναι το ήξερα ότι θα έπαιζαν οι underworld, θα έτρεχα μέχρι εκεί που έπαιζαν να τους ακούσω? Απλά ακούγοντας τους ένα βράδυ με την Liz σκεφτόμουν τι καλά θα ήταν να πήγαινα, και την επόμενη με πήρε τηλέφωνο αν θα πάρει εισιτήριο και για μένα. Φυσικα ήταν από τις καλύτερες συναυλίες και όχι μόνο γιατί τότε ήταν της μόδας. Η' όταν γύρισα μέσα στο άγχος και στην σχεδόν κατάθλιψη μια μέρα με όρεξη να μην κάνω τίποτα, και η συγκάτοικος μου είχε αφήσει εισιτήριο των sigur ros στο τραπέζι. Έτσι συνεννοούνται οι άνθρωποι, και όχι με το έχω τόσα Giga mp3. Ναι και εγώ έχω. So what? Με ποιούς τα μοιράστηκα και αν το χάρηκαν και αν το χάρηκα και εγώ μόνη μου μάλλον μετράει πιο πολύ.


That s all with music stories - part 1.

Μετράει αυτό για τρίτη φορά? :D

20 σχόλια:

bidibis είπε...

Κιουφτές μι σμι!

χοχο μόλις άκουσε για αποζημίωση για την οδική ταλαιπωρία που υπέστην στην Κ, η τρολ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και σφυρίζοντας τραλαλα όρθωσε νέο ποστ με μουσικές και κλαπατσίμπαλα (το οποίο παραδόξως είναι ωραίο και με βρίσκει σύμφωνο, αν και θα έπρεπε να αποφεύγονται οι ύβρεις προς πρόσωπα που δεν είναι παρόντα ή τυγχάνει να είναι ευαίσθητα και να πληγώνονται πολύ έυκολα) σε μεγάλο βαθμό με την ελπίδα να μου αποσπάσει την προσοχή και να παραιτηθώ των νόμιμων διεκδικήσεων μου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι s φημίζονται για τη γαλαντομία τους και την ανοιχτοχεριά τους ;-)

Ο μόνος τρόπος, λέει, για να διώξεις έναν ενοχλητικό s που στα χει κάνει τούμπανα, δηλαδή όλους, είναι να του ζητήσεις χρήματα. Ξαφνικά θα θυμηθεί ότι ξέχασε τα γιαπράκια αναμμένα στο μάτι της Κουζίνας και θα την κοπανήσει σε χρόνο ντε ντε με άλματα καγκουρό της βόρεια Τασμανίας!

Χρυσές δουλειές κάνει η Unicex εκεί! Πρόσφατα μάθαμε ότι σε έρανο για τα παιδιά του τρίτου κόσμου όλοι οι s μαζί συγκέντρωσαν ένα υπέρογκο ποσό με το οποίο μπορεί να κάνει ένα ολόκληρο εμβόλιο μαντού ένα επίσης ολόκληρο παιδάκι από τη νοτιοανατολική Τανζανία. Μέχρι και ένα μπουκάλι νερό "Βίκος" μπορεί να αγοράσει! Πρωτοφανές...

@@@@@@@@@

Ρε συ ποιος είναι αυτός ο άθλιος που βρίζεις συνέχεια;

Ανώνυμος είπε...

χοχο

μόλις είδε την τρίτη φορά,
δεν την έκανε με ελαφρά,
αλλά άλλαξε κουβέντα και άρχισε να λέει για Βίκους και γιαπράκια που παρεπιπτόντως είναι τραγικό να τα ξεχάσει κανείς αλλά συμβαίνει γιατί τόση ώρα που θέλουν για να γίνουν, τι να κάνεις, θα τα καρτεράς?

bidibis είπε...

Ποια τρίτη φορά καλέ, μας δουλεύεις;

καμιά ταινία είναι αυτό;

Εγω ξηγήθκα σπαθί τσεκουράτο, εσύ δε μας τα λες καλά.

Για πες τώρα, στον έρανο για την Τανζανία πόσα έδωσες, πάνω από 5 λεπτά;

Γιαπράκια ξέρεις να φτιάχνεις ή κι αυτά στο στόμα περιμένεις να στα ταΐσουν;

trol είπε...

Εγω ξηγήθκα σπαθί τσεκουράτο

oh went unnoticed, i m afraid

not ur fault necessarily

που ξηγήθηκες, πως, που, κτλ, δεν έχω ιδέα

αλλά οκ νο προμπ

Lupa είπε...

Καλά περιττό να πω πως το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι να παρακολουθώ (ή να προσπαθώ να παρακολουθήσω ) τη ροή της σκέψης σου.
Σαν καλειδοσκόπιο, χε χε

Ανώνυμος είπε...

λόζιος κι ανακατωσιά lupa μου,
scatter-brain,
στα ελληνικά πως λέγεται δεν ξέρω,

αλλά το νόημα πιο είναι...
ένα ακόμη τραγουδάκι :-)
hope u like it

unlearn... είπε...

(εγώ έχω φίλους το Μάριο και το Σούμη...χουχουχου)

Ναι προσωπική υπόθεση η μουσική, της στιγμής και αυθόρμητη.Ωραία να είναι και ομαδική αλλά είναι κυρίως ατομική μιας και άλλα παίρνει ο καθένας απο αυτήν, ότι έχει κάθε φορά ανάγκη...


Ρε συ τι ωραίο κομμάτι είναι τούτο!!!Και τι ωραίο βίνδεο!Μπράβο μπράβο βρε τρολίδιο...να σαι καλα.


Πάμε γι άλλα λέμε!όλε!λαλαλααα!!
(ένα όνειρο ένα όνειρο)

unlearn... είπε...

(...εεε τον Σούλη καλέ)

bidibis είπε...

χε χε η γκουσταρίτσα σε είπε "καλέ"!

Ανώνυμος είπε...

η γκουσταρίτσα καλέ είναι φελενάδα :-)

gustarica, αυτήν-α έχει κι άλλα ωραία τραγούδια, very nice

unlearn... είπε...

Γιατί καλέ κακό είναι το καλέ?
χοχοχοοο
λαλαλαααα....

Ωραία θα την ψάξω αυτήνανε...

Λεπόν τρολίδιο σου εύχομαι να κερδίσεις τα εισιτήρια για το Roskilde...κι ας μην πας στο φεστιβάλ, απλά για μια καλοκαιρινή βόλτα στην πόλη.Όνειρο όνειρο λέμε!Κι απο μουσικές αλλο τίποτα...

:)

bidibis είπε...

Γιατί βγαίνεις δημόσια και με εκθέτεις στους αναγνώστες μου λέγοντας πως δεν είμαι σοβαρός;

Και την τρίτη φορά που την είδες καλέ;

Α και ξέχασα να σου πω ότι μια στις τρεις φορές χρειάστηκε να θίξουν τον ανδρισμό μου βάναυσα για να ενδώσω στη μαλακία

trol είπε...

γκουσταρίτσα...οοοοοόνειρο, όνειρο, εγώ θα έρθω, εσύ δεν θα σαι, αλλά δεν πειράζει λέμε, δεν πειράζει οεοεοεο, καλά θα περνάμε, εσύ εδώ, εγώ εκεί, και μετά εγώ πάλι εδώ, και εσύ εκεί, μέχρι την επόμενη που θα έρθω εγώ εκεί, αλλά τότε μπορεί να σε πετύχω οεοεοεοε λέεεμε

μπιριμπιρι u make no sense anymore
την τρίτη φορά εσύ την ανέφερες, και επίσης καλά κάνω και σε εκθέτω γιατί βλέπω το υπάρχει πολύς χαζός κόσμος που πιστεύει ότι βλακείες του λένε

άιντε, μπίρες τώρα.

bidibis είπε...

κακια...

:-(

fieryfairy είπε...

δε με λες, το βλέπεις πιθανό φέτος για exit? γιατί πρέπει να πω και στο boyfriend (βλέπεις μας προέκυψε κι αυτό τώρα, τρομάρα μας) αν θα έρθει τον ιούλη ή όχι. ένα έντυπο έλεγε ως ημερομηνία φεστιβάλ 12-15 ιούλη

και για να μην ξεχνιέμαι, σούπερ κείμενο!

Ανώνυμος είπε...

κοίτα,

φέτος παίζει και guca
αλλά αυτό είναι αύγουστο
μέσα ιουλίου έχω κανονίσει κανα 2 μέρες
αλλά θα έλεγε exit ξανά
να πάτε, ωραία είναι,
παίζει και να κερδίσω εισιτήρια για το rosklide,
ναι ναι σίγουρα,
αλλά η αλήθεια είναι ότι τέλη αυγούστου θέλω 2 βδομάδες άδεια, αλλα με αυτά και μ αυτά θα μου μείνουν μέρες ως τότε?
αλλά πρέπει να μου μείνουν γιατί αυτό το τέλος του αυγούστου θα είναι και η καλύτερη φάση,
νομίζω,
καλά μην δίνεις σημασία,
thinking in my mind,
τετάρτη γυρίζω,
αν είσαι κοζ τα λέμε

ααα
www.exitfest.org
www.gucafilm.com

καλά για το δεύτερο θα μπει και λεωφορείο απο εδώ :-)

η σουρδία στη γκούτσα δυναμικά λέωωωω
ακούς μπιριμπίρι,
εσύ είσαι ο κακός,
χρυσό σε κάναμε,
να μας στείλεις ενα ιμειλ
κομπλεξικέ, ε κομπλεξικέ

(ωχωχ τι έχω να ακούσω τώρα)

αλλά συγνώμη δεν κατάλαβα, έτσι δεν είναι?

bidibis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
trol είπε...

eh thanx

bidibis είπε...

Απαιτώ να μάθω ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό

όχι ότι έχω πολλές αμφιβολίες βέβαια, αλλά καλά είναι να σιγουρευτούμε βέβαια ;-)

unlearn... είπε...

Λαλαλαλαλαλαλαααα.....!!!


ουουουουου....!!!!