20070827

ασύμμετρη βλακεία

Μπαίνω χθες στο αυτοκίνητο και είχα τους υαλοκαθαριστήρες στο φουλ γιατί έπεσα πάνω στην μπόρα. Πιο κάτω να βρέξει δε γίνεται?, σκεφτόμουνα. Και όταν βγήκα από την βροχή, άνοιξα το παράθυρο και έβγαλα το χέρι έξω. Κρύος αέρας που έπρεπε καθώς με χτυπούσε στο πρόσωπο να με δροσίσει αλλά οι εικόνες της φωτιάς κολλημένες εκεί, όχι μπροστά μπροστά, αλλά να προσπαθώ να τις σπρώξω πίσω και να μένω μουδιασμένη και στο κενό να πέφτουν σκέψεις από το καλοκαίρι που πέρασε. Σκέψεις που δεν περίμενα να ήταν αυτές που θα μου έμεναν αλλά εκείνη τη στιγμή με κατέκλυαν. Όπως το να λέω σε έναν φίλο του πατέρα μου ότι δε νομίζω πια να πήγαινα σε καμιά διαδήλωση αλλά την βόμβα? ναι την βόμβα θα την πετούσα. Ναι το ξέρω, εσύ θα το έκανες, απάντησε και εξέπληξε και εμένα την ίδια. Μου έρχεται μια γεύση αηδίας καθώς συνεχίζω να οδηγώ. Έχει βραδιάσει, ο δρόμος υγρός, σαν να είμαι σε άλλη χώρα από αυτή που καίγεται. Όχι ότι κάποια στιγμή, κάποια κυβέρνηση δεν θα πάρει σοβαρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, όχι ότι δεν θα ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, όχι ότι δεν θα αναπτυχθεί κάποια στιγμή καλύτερη οργάνωση για την διαχείριση κρίσεων, φυσικών καταστροφών, κτλ. αλλά ως τότε η βλακεία θα πάει σύννεφο νομίζω. Θα πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Με ενοχλεί η δημοκρατική μέθοδος? Όχι, η βλακεία με ενοχλεί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 σχόλια:

cindaki είπε...

Η βλακεία, ναι...
Δυστυχώς κυβερνούμαστε από βλάκες, που μας θεωρούν πιο βλάκες...

Δεν έχω λόγια...

Yannis H είπε...

Τη ίδια ακριβώς σκέψη έκανα κι εγώ (και άλλοι πολλοί μάλλον) με τη χθεσινή βροχή. "Πιο νότια δεν γίνεται;"

Και μιλούσα σήμερα με ένα καλό (πολύ καλό) φίλο στην Πορτογαλία. Πήγα κι αντέγραψα τη συνομιλία μας από το MSΝ, τι μου είπε. Ακολουθεί:

We heve been lucky this year... so far! I mean as far as it concerns fires...
Apart of criminal causes then you have to look to forest legislation, and invest on proper means to fight fires like that... I've seen that quite a lot and ... for your information that issue (fires) was a "hot" issue two yeras ago over hear because also there were elections...
stilll the government in power since then has made some significant investment on means of combat like airplanes, and quick response fire brigades... As a result I think that fires are more controlable nowadays... but still we haven´t had a proper summer this year. But the most important thing is civic culture and prevention.
Let me tell you: to clean the forest every winter is of major importance... (and the lands belonging to the nation state must give the example... to be followed by private land owners...) Then if you remember right in Finland before preparing a barbecue in your own garden you have to inform the local fire department! Ridiculous? No it is not!!!!

trol είπε...

ε αυτό που λένε, common sense is the least common thing...εδώ τουλάχιστον

Maria Mikro Analogo είπε...

Εδώ ενοχλεί τους ίδιους σιγά σιγά, εμάς δεν θα ενοχλήσει η βλακεία; Καλημέρες :-)