20081216

mercurious*


.

Καθόμασταν με κάποιον, έναν κάποιον και επιτέλους μου μιλούσε. Αυτό που δηλαδή είχα παράπονο και με στεναχωρούσε ότι δεν κάνει, έγινε τελείως ξαφνικά όταν μια μέρα ήμουν στο σούπερ μάρκετ μπροστά από το ψυγείο με τα ζαμπόν και τα μπέικον και με πήρε τηλέφωνο και λέει να τα πούμε και λέω οκ, το βραδάκι? τί ώρα? και μου λέει 'τώρα'. Και ήταν τέτοιος ο τόνος της φωνής του, ήρεμος και απόλυτος μαζί, που ούτε ζαμπόν, ούτε τίποτα, όπως όπως έφυγα. Και όταν άρχισε να μιλάει τα είπε όλα με την πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια που μπορείς να φανταστείς. Το χάος, το βάθος, το σκοτάδι, η απελπισία, όλα ωμά και τίποτα παραπάνω, παρουσιασμένα τόσο συγκροτημένα από έναν άνθρωπο που αγαπάς, σερβιρισμένα σε εσένα που πίστευες ότι αυτή θα ήταν η ώρα της ανακούφισης, η ώρα που λήγει η τρομερή σιωπή και διαλύονται ή επιβεβαιώνονται οι φοβερές υποψίες. Αντίθετα, πάει να με πιάσει μια αναγούλα και δεν ξέρω αν αντέχω ν' ακούσω κι άλλα. Και ενώ πάνε να με πάρουνε τα κλάμματα συνεχίζει να λέει και λέει ότι έχει και συνέχεια, τα πράγματα είναι χειρότερα. Και είμαι διαλυμένη πια ενώ έχει καμιά ώρα που μου μιλάει, αλλά χρειάστηκε να περάσει τόσο για να καμφθεί σχεδόν όποια αντίσταση είχα, δηλαδή ότι κοίτα τα πράγματα μπορεί να πάνε καλύτερα, κοίτα μπορώ να σε βοηθήσω, για να καταλήξω σε αυτό που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ισχύει σε αυτή τη ζωή, στο 'ότι δεν έχεις καμία ελπίδα' και πάλι δεν μπορούσα να το πω γιατί παρόλ' αυτά αποφάσισε να μιλήσει και αυτό από μόνο του αξίζει, ποιά είμαι εγώ να πω ότι δεν έχει ελπίδα και γιατί να κάνω κάτι τόσο κακό. Και ζορίστηκα που αρνήθηκα να το πω και επέμεινα να μην το πω αλλά δεν ήξερα και τι να πω και έμεινα ανάμεσα στην απελπισία για αυτά που έμαθα, την οργή για το πως έφτασαν τα πράγματα εκεί, την σιωπή γιατί τα είχε σκεφτεί ήδη αυτός όλα τόσο πολύ και την ελπίδα που είχε τη δύναμη να τα πει. Και καθώς ένοιωθα ένα ρίγος να με διαπερνάει, καθώς έτρεμα ήδη από ώρα, με κοιτάει περίεργα και ρωτάει γιατί γελάω. Ούτε που το είχα καταλάβει ότι γελούσα.

Έτσι είμαι και τις τελευταίες μέρες με όλο αυτόν τον θόρυβο γύρω μου με γνωστά και άγνωστα γεγονότα. Στη φωτογραφία επάνω, κάτω από την κουκούλα είμαι εγώ και γελάω.


*thnx για τον τίτλο

16 σχόλια:

fieryfairy είπε...

σου στέλνω την αγάπη μου. Σου ήρθαν μαζεμένα βλέπω. Αν θες να βγεις για μια μπύρα, σφύρα.

trol είπε...

beers will save us


φφφφφ... φ... φφφ....

(σφύριγμα)


από το επόμενο ποστ ανεβαίνουμε θέλω να πιστεύω

pølsemannen είπε...

Εμένα μου κάνει περισσότερο η κουκούλα σε πρασινάκι, δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό...

trol είπε...

Μα το ότι είσαι ένας αμετανόητος πασόκος σουηδέ που deep inside περιμένει να γίνει πρωθυπουργός ο γιωργάκης γιατί ειλικρινά πιστεύεις κ υποστηρίζεις ότι το σουηδικό μοντέλο θα εφραμοστεί από την επόμενη κιόλας μέρα εδώ, και η μόνη κοινωνική ένταση που θα υπάρχει θα είναι κάποιοι λίγοι σιαπάν που δεν θα σταματήσουν να μας λένε μαυροκέφαλους και κάποιοι λίγοι σιακάτ που θα σαστίσουν γιατί τους απεκάλεσαν μπλακχεντς, ενώ υποστηρίζουν ότι γεννήθηκαν με μακριά ξανθά μαλλιά σαν τον μέγκα αλέξανδρο.

Εναλλακτικά, μπορεί να σημαίνει ότι είσαι οικολόγος.

Στην τελική ότι και εσυ αποφάσισες να ντυθείς leprechaut τις Απόκριες.

Σαν γκουσταρίτσες θα είστε χεχεχε..

bidibis είπε...

No I'm 100% sure who was the balaclava wearer that threw the boulder at my copper friend's, Babis, face!

Στο πάνω μέρος της φωτό είσαι η Τρολίτσα η κοκκινοκουκουλίτσα!

Ή εναλλάκτικά η τρολοκουκουλίτσα! χιχι

Εγώ όμως θα σε φωνάζω fionnuala (άσχετο αλλά μου αρέσει)!


Γκουσταρίτσες! χιχι παρότι αυτή τη λέξη την ξέρω ανέκαθεν και δεν είναι στην προέλευση της s, η αλήθεια είναι ότι όταν βγαίνει από στόμα s αποκτάει άλη αιγλη, ρε παιδί μου. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, αλλα πώς να στο πω... αν για παράδειγμα ακούσω έναν πόντιο να την προφέρει κατά πάσα πιθανότητα η μούρη μου θα ξινίσει και θα με φανεί λάπως λιαξ. Ενω από s η κάποιον βλάχο με γκλίτσα είναι άλλο πραγμα!

trol είπε...

Damn, that was babis? Ε ρε, που θα πάει...

Μπιριμπίρι δεν ξέρω τι σόι έρευνα είναι αυτή με την οποία έχεις καταπιαστεί, οι γνώσεις σου στην μυθολογία των σιαπάν και στη γλωσσολογία των σιακάτ πάντως με κάνουν να πιστεύουν ότι ασχολείσαι με κάτι πολύ ύποπτο και τρέμω την ώρα και τη στιγμή που θα λήξει το 2008, έτος εκεχειρίας που btw λέω να το επεκτείνουμε λίγο.

Α και διάβασα κ την ιστορία.
Νταξ'.
Όπως είπα δεν έπρεπε να σου πω ποτέ για τις λίρες που επέστρεψα στον down under eor. Τοο late. Νταμπ τρολ.

Τις Απόκριες θα είμαι νταμπ τρολ, ντυμένο κοκκινοσκουφίτσα που θα λέει ότι είναι κύκνος κ θα τα παίρνει αν την φωνάζουν λίτσα.
Θα μΕ δώσει βραβείο ο Πάρις σίγουρα :p

Αναζητείται ο μπλε κουκουλοφόρος.
(Εσύ είσαι ο δεύτερος γκουσταρίτσας μην ανησυχΑς δεν σε ρίχνω στα μπλε αμετανόητε φαν της αννουλας κι εσύ)

Locus Publicus είπε...

Φίλη μου, σε σένα και την οικογένειά σου, τις ολόψυχες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Locus

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές και σε σας Λόκους!!

mtryfo είπε...

Καλή μου trol πολλές πολλές ευχές για τα Χριστούγεννα και έναν καινούργιο χρόνο πολύ καλύτερο απο κάθε προηγούμενο, φιλιά!

fantasma είπε...

Ένα έχω να πω:
your vocabulary is expanding,
όπως λέει και η φιλινάδα στο word challenge.. άκου εκεί: "για να καμφθεί σχεδόν όποια αντίσταση"..
+10.000 πόιντς και +50 sec για το "καμφθεί".

που λες, όταν κάποιος λέει κάτι, σκέφτομαι από μέσα μου, τώρα πρέπει να πω κάτι; ή να τον αφήσω να μιλάει; πότε να πω αυτό που θέλω; μήπως είμαι άκαιρη; πρέπει να πω το σωστό, μην πω καμιά χαζομάρα, ή μήπως δεν είναι χαζομάρα; ωχ, μου 'ρχεται να γελάσω, μήπως παρεξηγηθεί; λίγο μόνο να γελάσω..
όπου μετά από τέτοια σκέψη, σίγουρα γελάω..

VAD είπε...

Πού είσαι βρε κορίτσι; Χαθηκες!

Καλές γιορτές ευχομαι....

trol είπε...

@mtryfo

Καλές γιορτές και σε σας αγαπητή και αν θέλετε σας στέλνω δώρο λίγη αρμιά για να κάνετε σωστά γιαπράκια και να περάσετε καλές γιορτές, γιατί καλό το σόπινγκ και στο Λονδίνο αλλά αν δεν φας και κανένα γιαπράκι που να καταλάβεις γιορτές.


@fantasma

Έτσι και τυχόν σε λίγα χρόνια μου παραπονεθείς ότι το παιδί δεν ξεκολλάει από τον υπολογιστή και το επόμενο LineAge, Counterstrike, κτλ,

oh I will so much refer you here.

πσ
Να ναι καλά το friend's names που μου είπες πήρα τα πάνω μου. Be scared :p


@vad

Χεχε πολύ virtual reality comment. Να μαι, να μαι :) Καλές γιορτές εύχομαι και σε σένα.

fantasma είπε...

to paidi sta 2a genethlia tha parei doro mac.

trol είπε...

Και στα 3α θα το φουρλιάξει να πάει να παίξει λίγο μπάλα :p

Aurangel είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!!!!!
Όμορφο κείμενο έγραψες.

Να περάσεις όμορφα τούτες τις ημέρες!!!!

Σε φιλώ.

Christmas Angel kiss

trol είπε...

Να σαι καλά ΆουρΈιντζελ και πολύ καλά να περάσεις και εσύ αυτές τις μέρες (όπως και όλες τις μέρες άλλωστε why not στην τελική)