20070627

discipline


Πως να το κάνουμε, εμένα το air condition με ανακουφίζει στην αρχή, μετά με πιάνει πονοκέφαλος, ματώνει ενίοτε η μύτη μου, πιάνεται ο λαιμός μου, στο αυτοκίνητο ζαλίζομαι όταν είναι ανοιχτό, και πολλές φορές το έχουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί και να κρυώνω κιόλας. Ενώ ένα ζεστό ζεστό τσαγάκι, μια εσάρπα να μην με χτυπάει ο ήλιος και άντε μια νωχελικότητα στις κινήσεις και περνάει η μέρα. Έτσι την έβγαλα στο Μαρόκο για λίγες μέρες και από εκεί οι φωτογραφίες. A matter of discipline. And culture. Cultural discipline μάλλον, και καθόλου disciplinary culture. Στο συγκεριμμένο θέμα του καύσωνα τουλάχιστον.

(For hell’s sake, εδώ ο Όλυμπος έχει ακόμη χιόνι σε κάποια σημεία. Και όμως ξεροψήνονται κάτω στο Λιτόχωρο τα μπουλούκια και γκρινιάζουν για την ζέστη και την πολυκοσμία, ρουφώντας το νεροζούμι-καφέ. Φραπές νεροζούμι κάτω από καυτό ήλιο και το δέρμα να τσουρουφλίζεται σε συνωστισμένη παραλία. Και μιλάμε, συνωστισμένη από κόσμο που γενικά δεν αντέχει χωρίς air condition, έτσι? Καλοκαιράκι....)

3 σχόλια:

Χρίστος είπε...

Καλή επιστροφή! Μαρόκο - και ζέστη (αλλά ζήτημα πειθαρχίας? Ωραίο το ποίημα - και πιο ωραίες οι φωτογραφίες..) Εδώ κρυώνουμε, βρέχει εδώ και 2 μήνες ασταμάτητα και έχουμε να δούμε ήλιο απο τον Μάιο - στον ίδιο πλανήτη βρισκόμαστε??)
Χ

Ανώνυμος είπε...

...καλοκαιράκι...(πάλι χωριό πάω)

Ανώνυμος είπε...

στείλτε μας λίγη βροχή!!!
λίγη όμως, ε? :-)

μια χαρά είναι το χωριό ελένη :-)