20060927

prophecy

Κάποια χρόνια πριν, στο τέλος της ακαδημαικής χρονιάς, μαζευτήκαμε στο υπόγειο ενός παλιού κτιρίου για ένα γνωστό τελετουργικό της εστίας που με φιλοξενούσε. Λίγα άτομα, μόνο κοπέλες, τελειόφοιτες και πρωτοετείς. Μη ξεγελιόμαστε και μην πονηρευόμαστε, ο τελικός σκοπός ήταν απλώς να πιούμε πολύ. Και να πιούμε ότι μπορούσε να βρει η καθεμιά, από αυθεντική μεξικάνικη τεκίλα μέχρι αψέντι, βρέθηκαν στο τραπέζι. Στο πάτωμα, μάλλον. Ήταν ας πούμε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ. Σαν τελειόφοιτες έπρεπε να δωρίσουμε κάτι στις μικρές. Τις φωνάζαμε μια μια να σηκωθούν και σε ένα παιχνίδι θάρρους ή αλήθειας, αν τα κατάφερναν, έπαιρναν και το δώρο τους, συνήθως προσωπικό και κάτι πολύτιμο (όχι σε χρήματα). Στην αγαπημένη μικρή που μου κλαιγόταν όλο το πρώτο εξάμηνο που είναι τόσο μακριά από τον γκόμενο από το λύκειο και μετά συνήλθε και ξεσάλωσε, άφησα τη μισή πραμάτεια μου. Και χωρίς να τη ζορίσω, γιατί σιγά μην την έβαζα να κάνει τον καραγκιόζη, δεν έβλεπε από το ποτό. Και μετά ήρθε η σειρά τους να πουν τις 'προφητείες'. Που μας φαντάζονται μετά από κάποια χρόνια (όσα περίπου πέρασαν μέχρι τώρα). Σηκώνεται η μικρή να απαγγείλει την δικιά μου. Κοιτάζει το χαρτί με το τι είχε γράψει, πάει να αρχίσει να μιλάει, και την πιάνει το κλάμα. Συνεφέρει τον εαυτό της στη στιγμή και πάει να ξαναμιλήσει. Σταματάει και πάλι και πετάει το χαρτί. Γελάει. Ας πω βλακείες, λέει. Φαντάζομαι, συνεχίζει, ένα πολύ όμορφο σπίτι απομονωμένο στα βράχια κάποιας παραλίας, κάπου στη Μεσόγειο. Δεν έχει σημασία που, αλλά η παραλία είναι μαγευτική και το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Πλησιάζοντας στο σπίτι ακούγεται τέρμα η μουσική. Μια πολύ ωραία μουσική, αυτή που συνήθως ακούει και δεν ξέρω τι είναι. Είναι λοιπόν το trol εκεί μαζί με όλους τους φίλους της. Και οι φίλοι της είναι πανέμορφοι άντρες και υπέροχες γυναίκες, αλλά κυρίως αγαπημένα πρόσωπα και έμπιστα άτομα. Και είναι όλοι ευτυχισμένοι. Και φυσικά θα πάω να μείνω και εγώ εκεί, γιατί έτσι θέλω να ζήσω.

Πού
είσαι μικρή, πού είσαι τοοοόσο μακριά και όχι τόσο μικρή πια και έγινες και μεγαλοστέλεχος εταιρείας, να με δεις τώρα στο γραφείο να πήζω και να αγχώνομαι και να μην θέλω να δω κανέναν μπροστά μου. Τελικά, όντως βλακείες έλεγες.

Photo Credit:
http://www.flickr.com/photos/rebba/ Είναι καταπληκτική. Χρησιμοποίησα και άλλη φωτογραφία της πριν μήνες εδώ. Thanks to Derek for the link.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη η εικόνα που μου έφερε στο μυαλό η περιγραφή τις μικρής με το σπίτι στη παράλια…
Ποτέ δεν είναι αργά να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα

fieryfairy είπε...

συμφωνώ: ποτέ δεν είναι αργά, αν το βάλεις στόχο τότε θα γίνει

ακόμα πάντως και οι δικές μου προβλέψεις για εμένα έχουν πέσει εντελώς έξω, πλέον δεν μπορώ να 'βλέπω' πέρα από τους επόμενους 6 μήνες

trol είπε...

και εγώ νομίζω ποτέ δεν είναι αργά να γίνουν πραγματικότηα

έχει πλάκα που η εικόνα της μικρής τώρα άλλαξε, προτιμώ ένα ομιχλώδες παραλιακό χωριό χωμένο σε κανένα fjord

..καλά όπως ξυπνήσω, που λένε

zouri1 είπε...

και γιατι να μη γινει.?Εστω και για καποιες ωρες της ημερας,μπορει να μεταφερεσαι

Derek είπε...

βάλε όμως και ένα linkάκι στην καλλιτέχνη της φωτογραφίας!!!

http://www.flickr.com/photos/rebba/

(ολόκληρη εργασία για την Ισλανδία μου στόλισε να μην της κάνω λίγη διαφήμιση? :P την έβαλα και στη βιβλιογραφία βέβαια αλλά δεν θα την διαβάσει και κανείς...)

trol είπε...

ξέρεις γιατί έχει γέλιο η υπόθεση? γιατί με έχω ικανή να το κάνω, να μεταφέρομαι για λίγο δεν μου φτάνει πια!!

trol είπε...

αντε ρε derek μπράβο...αφιέρωμα θα της κάνω για sorry που δεν έδωσα credits

τις έχω τις φότο τις εδώ και μήνες

είναι καταπληκτική

Derek είπε...

ειδικά αυτή με το κασκόλ είναι η αγαπημένη μου!
(και αυτή με την τσαγιέρα με τον καφέ)

Derek είπε...

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=23473413&size=s

NATO to brika, xexexe!!!

"h kafeinh einai filh mas kai thn agapame" :P

trol είπε...

ναι ναι, πολύ καλή

caffeine fan here too ...και όταν συνοδεύεται και με μηλόπιτα....άσε

ovi είπε...

Οταν (πρόσεξε οχι if) φτιάξεις το σπίτι ερχομαι να φτιάξω σούπα σολομό!!! :D

τσέλιγκας είπε...

Μα είναι δυνατόν να έχουμε ομολογία για παγανιστική τελετή αντίστοιχη αυτών των Δημητροκάλη-Κατσούλα κι εσείς να κάθεστε και να εστιάζετε στα παραμυθένια χωριά και τα εξωτικά τοπία; Να γίνει δηλαδή και η Κοζάνη δεύτερη Βέροια; Έχουμε πέσει μήπως σε καμία ανωτάτου αξιώματος ιέρεια της διαφθοράς των νέων; Δεν τολμώ να φανταστώ τη συνέχεια!

trol είπε...

α ρε γλέντια που θα ρίξουμε στα fjord :) θα ανακαλύψουμε και τη νορβηγική κουζίνα...σολομός με finnish lingonberries or sth like this

καλά τσέλιγκας όταν έγραφα το post είπα κάποιος θα θυμηθεί το skulls and bones ή κάτι τέτοιο...lol, έπρεπε να φανταστώ ποιός θα ήταν αυτός...αλλά ρε συ γιατί, δεν είναι νορμάλ να μαζεύονται μερικές κοπέλες σε ένα υπόγειο για να πιούν?

τσέλιγκας είπε...

Πες μου εσύ τι νορμάλ βρίσκεις και μετά το ξανασυζητάμε το όλο θέμα. Hint: Υπόγειο...

Ανώνυμος είπε...

Α ρε προφητείες που έχουμε βγάλει ψέμματα στη ζωή μας... :^/

Ecumene είπε...

Mε κατι τετοια μας πονηρεψες...


Βρε τι κανουν οι μεγαλες

στις μικρες;...

:)

trol είπε...

παιδιά από την εστία μάθαμε ότι απαγορεύεται να πούμε τι ακριβώς γίνεται σε αυτές τις συναντήσεις αλλιώς θα μας κυνηγάει η κακιά η τύχη να μας εκδικηθεί........

(πάω γυρεύοντας)