20070601

fakellaki.blogspot.com

"Fakellaki, "small envelope", refers to the bribes that patients are sometimes obliged to give doctors so they can obtain preferential treatment.....It is estimated that Greeks spend almost 200 million euros a year on bribing doctors."

- www.ekathimerini.com
photo credit

8 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Kära troll

Επικοινωνήστε με την αντιπρόεδρο της κομισιόν Margot Wallström

Μπορείτε να κάνετε copy - paste το αγγλικό ή το σουηδικό κείμενο στην φόρμα επικοινωνίας της Σουηδής αντιπροέδρου της κομισιόν Margot Wallström (Υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας, ότι και αν σημαίνει αυτό) στην παρακάτω διεύθυνση:

http://ec.europa.eu/commission_barroso/wallstrom/contact/index_en.htm

Δεν θα μείνει ρουθούνι.

Ανώνυμος είπε...

ρεσε polsemannen,

εγώ δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα γίνει και τίποτα, δλδ, τι θέλω να πω, στην καλύτερη περίπτωση, θα κινητοποιηθεί κάποιος μηχανισμός only to find out that there isn t really enough hard evidence against the doctors Amalia has named.

Αλλά η αλήθεια είναι μην ακούτε εμένα. Ας έχουν οι κοντινοι της όσοι υποστήριξη μπορέσουν να βρουν, ηθική, οικονομική, νομική, δεν ξέρω τι χρειάζεται να μαζέψουν τα evidence και την όρεξη να συνεχίσουν τον αγώνα της μέσα στη θλίψη τους και ναι εμείς είμαστε εδώ.

Παρ όλ αυτά είμαι υπέρ δραστικών μέτρων. Γι αυτό λέω, τα τηλέφωνα, ίμειλ, κτλ αυτών των γιατρών χμμμ ποιά να είναι?!?

unlearn... είπε...

Μα δε νομίζω οτι η όλη κινητοποίηση είναι για την υποστήριξη της οικογένειας της Αμαλίας ή για δικαίωση ή τιμωρία των ιατρών ή whatever...

Αντιθέτως η οικογένεια της Αμαλίας ζητά να αναφερθεί οτι δεν έχουν σχέση με το όλο θέμα και οτι είναι μια πρωτοβουλία των ελληνων μπλογκερς (yeah)

Νομίζω οτι το σημαντικό στην όλη υπόθεση που έχουμε ξεκινήσει είναι να καταλάβουν επιτέλους αυτοί οι παπάρες που κάθονται στις γραφειάρες τους και νομίζουν οτι κυβερνάνε τον κόσμο, αλλά και οι "ιατροί" που πίνουν το αίμα του κοσμάκη, οτι δεν θα μπορούν για πολύ ακόμα να κάνουν οτι τους καπνίσει γιατί πολύ απλά ο κόσμος έχει απηυδήσει και έχει αρχίσει να ανακαλύπτει τη δύναμη της φωνής του! (yeah και πάλι)

fieryfairy είπε...

άκουσα για αυτό το βλογ πρώτη φορά σήμερα σε μια πρωινή εκπομπή- απαράδεκτη κατάσταση κι όντως τρολ, μαζί σου για τα δραστικά μέτρα.

Συμφωνώ και με την unlearn, ότι πρέπει αυτοί οι "γιατροί" να καταλάβουν ότι ο κόσμος έχει πια τη δική του φωνή---όμως μια πρωτοβουλία μπλόγκερς θα κάνει την διαφορά; Θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές; Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αναμιχθεί και η δικαιοσύνη-κάτι χειροπιαστό γι'αυτούς.

unlearn... είπε...

@fieryfairy

"όμως μια πρωτοβουλία μπλόγκερς θα κάνει την διαφορά; Θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές;"

όχι αλλά πιστεύω οτι αν αυτή η πρωτοβουλία μπλογκερς καταφέρει να συνεχίσει αυτό που κάνει και να μην πάει ολη αυτή η προσπάθεια στράφη τότε κάτι μπορεί να γίνει.
Για μένα το σημαντικό είναι οτι ο κόσμος μπορεί να επικοινωνήσει μέσω των μπλογκς και
1ον. να συνειδητοποιήσει οτι είναι κι άλλοι οι απηυδισμένοι εκεί έξω που με ενα σπρωξιματάκι είναι έτοιμοι να φωνάξουν μέχρι να ακουστούν και
2ον. να συντονιστούν ολοι αυτοί οι απηυδισμένοι και να φωνάξουν όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει κάτι...

"Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αναμιχθεί και η δικαιοσύνη-κάτι χειροπιαστό γι'αυτούς."

Συμφωνώ και νομίζω οτι εκεί στοχεύει και όλη αυτή η διαμαρτυρία...στο ξεβόλεμα και την αφύπνιση της δικαιοσύνης δηλαδη.


:)

Ανώνυμος είπε...

unlearn συμφωνώ, γι αυτό λέω 'μην ακούτε εμένα', δεν θέλω να είμαι αρνητική αλλά ναι όντως κάτι να βγει

το ξεβόλεμα, ναι, μέσα

δικαιοσύνη, καινούρια νομοθεσία κτλ κτλ όλα χρειάζονται

αλλά είμαι υπέρ δραστικών μέτρων γιατί λέω αν πχ σπάσουμε τα νεύρα σε εναν απο αυτούς...ε την επόμενη φορά που ζητήσει φακελάκι, ας το ξανασκεφτεί, όχι βέβαια ότι δεν θα το πάρει αλλά να λίγο να του περάσει από το μυαλό μια αρχή είναι, και στο κάτω κάτω ας σπαστεί ρε γμτ να βλέπει στα εισερχόμενα 30 καινούρια email και να χρειαστεί να αλλάξει email, θα το βρούμε και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση

but i ll be happy to even get that done, ναι δεν ξέρω ποιό είναι το όφελος, ίσως υπερβολική αντιδραστικότητα εκ μέρους μου

αλλά ειλικρινά θα χαρώ μόνο όταν ναι δω καινούρια στατιστικά και δεν δίνουμε 200 εκατομμύρια σε φακελάκια

Ανώνυμος είπε...

μάλλον κάπως έτσι..

sto http://ergotelina.blogspot.com

"Πολλοί ισχυρίζονται αφελώς, ότι αν καταγγέλλονταν 4-5 γιατροί και απολύονταν (έστω και από στημένες διαδικασίες με δήθεν πολίτες, στην πραγματικότητα αστυνομικούς), οι υπόλοιποι θα φοβούνταν και θα συμμορφώνονταν. Όχι μόνο 4-5 αλλά πολλοί περισσότεροι γιατροί έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να χρηματίζονται και έχουν υποστεί βαρείες κυρώσεις. Οι περιπτώσεις τους δε, χαίρουν μεγάλης προβολής από τα ΜΜΕ.....

...Ο κόσμος λέει: ‘μετά το θεό, ο γιατρός’. Κάπως έτσι, κατοχυρώθηκε στην πράξη η αυτονομία της κρίσης των ιατρών. Αλλά όσο σκληρά και αν υπερασπίζονται οι γιατροί την αυτονομία της κρίσης τους, άλλο τόσο είναι βέβαιο πως κάποιοι γιατροί κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους από κάποιους άλλους. Από τότε που υπάρχει δημόσιος τομέας υγείας στη χώρα μας, οι ιατροί που παρέχουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, πληρώνονται ακριβώς το ίδιο με τους ιατρούς που παρέχουν εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την κοινωνία η οποία προκειμένου να προασπίσει την ίδια τη ζωή των μελών της, ανακάλυψε ένα απαράδεκτο μεν αλλά πραγματικό ‘σύστημα’ επιβράβευσης της απόδοσης: το ‘φακελάκι’!(ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ-ΜΙχάλης Κούτρας-Diablog.gr)


ΝΟΜΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ 'Η ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ; στην Αμερική υπάρχουν και τα δύο,εδώ; μόλις τώρα ξεκινά η συζήτηση...........

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να προκαλέσουμε,να προβάλουμε τη συζήτηση και τον προβληματισμό απο ειδικούς,ιατρικά,νομικά κείμενα και ιστολόγια από νέους ανήσυχους άνθρώπους στο χώρο της υγείας"

bidibis είπε...

bloody K πιο πολλή κίνηση κι από το χαμουτζίδικο έχει. Τρεις φορές κόντεψα να τρακάρω. Επίσης έχω την εντύπωση πως μου στείνανε συνεχώς επίτηδες μπλοκά για να κολλάω στην κίνηση ενώ συχνά ξεπετάγονταν ξαφνικά μπροστά μου προκλητικά κομενάκια για να μου αποσπούν την προσοχή μπας και τρακάρω. Ευτυχώς κράτησα την ψυχραιμία και δε συνέβη το μοιραίο. Παρόλα αυτά σκοπεύω να ζητήσω αποζημίωση για την ταλαιπωρία που υπέστην.

Εκείνη πάντως με τον πεταχτο ποπό που έβγαινε από το μπλογκ μετάνιωσα που δεν την πάτησα.Συνεχώς οδηγούσε άτσαλα μπροστά μου προκειμένου να με παρασύρει στα καμουφλαρισμένα χαντάκια της τηλεθέρμανσης κι όταν κατάλαβε ότι δε μπορουσε να κάνει τίποτα, πάρκαρε και βγήκε να με αποπλανήσει με τον ποπό της. Στο τσαφ τη γλίτωσα τη μετωπική, την επόμενη φορά όμως δε θα είμαι τόσο ευγενής. Θα γκαζώνω κι όποιον πάρει ο χάρος.

Θέλω να πιστεύω πως ήσουν εντελώς αμέτοχη σ 'αυτό το ύπουλο σχέδιο εξολόθρευσης μου. Στο χω ξαναπεί, ως περιφερειακό μέλος των s που είσαι, πιστεύω κατά βάθος πως υπάρχουν κάποιες μικρές ελπίδες σωτηρίας για την πάρτι σου. Αν όμως είσαι καμιά πρωθιέρεια των s και τώρα μας το παίζεις υποκριτικά αθώα περιστερά, λυπάμαι ή μάλλον δε λυπάμαι που το λέω, δε θα δείξω καθόλου οίκτο όταν έρθει η ώρα της τελικής κρίσεως, κατα τας προφητείας. γκέ γκε;