20060916

oceansized

Ωραία η θάλασσα, ωραία και το βουνά. Όλες τις εποχές. Και το φθινόπωρο. Μερικές φορές, ειδικά το φθινόπωρο. Πολύ ωραία αν μπορέσουμε να την κάνουμε και κανένα σαββατοκύριακο. Και ας πάμε ή στη θάλασσα, ή στα βουνά. Και τα δύο κοντά είναι στην τεφρούπολη. Εμένα θα μου αρέσει το ίδιο. Και να πάμε οδηγώντας, μου αρέσει και η διαδρομή για εκεί. Θα περιμένω γεμάτη ανυπομονησία να δω τη θάλασσα σε γκρι-ασημί χρώματα ή να μυρίσω την καταχνιά την ώρα της αυγής σε κάποια πλαγιά. Ωραία θα είναι. Και αλήθεια, θα μου αρέσει, θα με ξεκουράσει, θα με γεμίσει. Όμως. Όμως θα είναι μια σύντομη απόδραση. Ναι το ξεχνώ για λίγο. Αλλά δεν παύει να είναι ακριβώς αυτό. Σύντομο και απόδραση. Ούτε το ένα θέλω, ούτε το άλλο. Εγώ θέλω τον ωκεανό. Το απέραντο, το ατελείωτο και για πάντα. Και το θέλω τώρα. Που είναι φθινόπωρο. Που σκοτεινιάζει λίγο πιο νωρίς, που τα κύματα είναι λίγο πιο μεγάλα και ακούγονται μέχρι εκείνο το σπίτι που είχαμε μείνει κάποτε. Όπου ξυπνούσαμε το πρωί και το δωμάτιο ήταν γεμάτο με αυτό το γκρι-θαλασσί χρώμα που μου αρέσει. Όπου μύριζε ωκεανός και δεν ήταν ούτε το Αιγαίο, ούτε η Μεσόγειος, ούτε καν η Βόρεια Θάλασσα, ήταν κάτι ασύλληπτο για το μυαλό μου και πανέμορφο. Ωκεανός. Ατλαντικός.
..stuck at work..thinking of a beautiful morning at cape cod by the ocean..and a route...marconi beach all the way down to florida...always a snob for the east coast, now craving for exactly that

11 σχόλια:

fieryfairy είπε...

την πρώτη φορά που είδα τον Ατλαντικό, στην πορτογαλία, ένιωσα τη δύναμη του ωκεανού. σε αντίθεση με ότι γνώριζα ως τότε, τη μεσόγειο και βόρεια θάλασσα.

το ποστ με εκφράζει: σε αυτή τη φάση δε θέλω μόνο μια σύντομη απόδραση. θέλω να (ξε)φύγω, για τα καλά όμως

ovi είπε...

Σσσσσσ! Αφησε τον ωκεανό να σου μιλήσει όπου και να 'σαι!!! Για τρία χρόνια ήταν το πρώτο και το τελευταίο που έβλεπα απο ένα παράθυρο στο Τόκυο, και ήταν ο Ειρηνικός!!! Ακόμη μου μιλάει!!!

Purple Overdose είπε...

Kai gw thelw ton wkeano...

trol είπε...

@fieryfairy
εσύ όμως τυχερούλα θα την κάνεις very very soon :)

@ovi
ιστορίες για τον ωκεανό που μιλάει έχω ακούσει κυρίως από μια φίλη που είναι από την Χαβάη ..πολύ όμορφες ιστορίες και μια παράδοση τελείως άγνωστη στη Μεσόγειο και ναι πιστεύω και εγώ ότι ο ωκεανός σου μιλάει

@purple overdose
και εγώ και εγώ και εγώ
ξανά και ξανά και ξανά

Ανώνυμος είπε...

μου άρεσε η αλλαγή γραμματοσειράς, συντονισμένη με την νοσταλγία σου.

Τον έχεις τον ωκεανό, κατά κάποιο τρόπο, μέσα σου, κάθε φορά που θες να ξεφύγεις σε βοηθούν οι αισθήσεις σου, τον φέρνεις πάλιστη θύμηση σου, προνόμιο μέγα αυτό.

trol είπε...

@argyrenia

"Τον έχεις τον ωκεανό, κατά κάποιο τρόπο, μέσα σου"

sounds scary :)

έχεις δίκιο όμως, είναι μέγα προνόμιο, οι αναμνήσεις που έχεις μαζέψει, όσο και αν δεν σ΄αφήνουν σε ησυχία κάποιες φορές

Soleil είπε...

Ε ψιτ ονειροπόλο κοριτσάκι που κουβαλάς ωκεανούς και θάλασσες, φθινοπωρίνά χρώματα και εκούσια μελαγχολία.. και στην Κοπεγχάγη ωραία είναι η θάλασσα και το λιμάνι. Άντε λίγο να συντονιστούμε ως εκεί.. make it till there first and then think of going to the East coast once more :-)

trol είπε...

ΚΑΤ!! :)

καλά ώρες ώρες η κοπεγχάγη μου φαίνεται ...ιθάκη

και άντε καλά να είναι ιθάκη, κάποια στιγμή θα φτάσω

αν δεν ειναι?

αλλά να μη σε τρομάζω, δεν παίζει τέτοιο σενάριο

we ll get there, really

Alkyoni είπε...

ίσως είμαι λάθος,όμως προτιμώ το αλαζονικό γαλάζιο του Αιγαίου
:)
Καλησπέρα

trol είπε...

υπέροχο και αυτό

και βέβαια δεν είναι λάθος

Alkyoni είπε...

θέλουμε δεν θέλουμε...κανείς μας δεν φεύγει "ατσαλάκωτος"
Η απάντησή μου στο σχόλιό σου στο ποστ μου
:)
Καλή μέρα να χεις