20070103

roscoe

(οδηγίες: τα 2 πρώτα βιντεάκια, όταν παιχτούν ξεχωριστά το καθένα, είναι soundtrack για το τρίτο, δοκιμάστε, θα με καταλάβετε χεχε)







Σε μια χρονιά που δεν ήταν το 2007, ούτε καν το 2006, σε μια χρονιά που πλέον είναι μακρυνή, συνήθιζα να πέρνω το ποδήλατο μου, να περνάω την Erasmus brug, να πάω στο Rotown να ακούσω κανένα καλό live, να γυρίσω αργά τη νύχτα, να μισοβλέπω από τον αέρα και την βροχή πάνω στη γέφυρα, να τρεκλίζει το ποδήλατο από τις πολλές μπίρες που ήπια, ενίοτε να κουβαλάω και κανέναν πίσω μου και να πέφτουμε μαζί κάτω και άντε πάλι από την αρχή. Δεν νοσταλγώ σε αυτό το post. Χαίρομαι απλώς για ένα μέρος της καθημερινότητας μου που πια δεν υπάρχει αλλά έχει μείνει πολύ έντονο μέσα μου. Μόλις πριν λίγους μήνες κάποιος βιντεοσκόπησε την αγαπημένη μου πλέον γέφυρα σε timelapse. Κατά κάποιο τρόπο, το βιντεάκι έχει τον ρυθμό της πόλης που τόσο προσπαθώ να εξηγήσω με λόγια και δεν μπορώ. Πριν λίγες μέρες, κάποιος άλλος τράβηξε και το βιντεάκι με τους Midlake να παίζουν στο Rotown. Το τέλειο soundtrack για το ρυθμό που έχει το βιντεάκι με τη γέφυρα. Και τόσο κοντά το ένα με το άλλο. Και χρονικά, και ως τοποθεσίες, και ως άποψη. Δεν ξέρω γιατί. Εγώ πάντως το βλέπω. Και φυσικά τελικά νοσταλγώ, μην κρυβόμαστε. Εύχομαι για το 2007 ταξίδια, live, να βρω καινούριους και παλιούς φίλους. Αυτά βέβαια τα είχα και το 2006. Τώρα εύχομαι να με συγκινήσουν όπως παλιά, και ίσως ακόμη περισσότερο για να με κρατήσουν. Καλή χρονιά.

8 σχόλια:

trol είπε...

Midlake is from a small town in Texas. Yeah, I know, typical me, raving about concerts and groups in Europe and then getting this from a stupid, little town in Texas. No words. And this is not the first time happening, so many amazing groups out of small-town-in-nowhere-backbush-usa.

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα/Που ειναι αυτο το Rotown?

Ανώνυμος είπε...

Καθώς θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ενθουσιάζεσαι με καινούρια πράγματα και καινούριους ανθρώπους(comes with growing up)σου εύχομαι γλυκύτατο trol να κρατήσεις, περισσότερο από τους υπόλοιπους, το χρόνο που τρέχει σαν το νερό σε ανοιχτή παλάμη και να βρίσκεις αγνό ενθουσιασμό ακόμα και στα μικρότερα κομμάτια της ζωής! Καλή Χρονιά!

trol είπε...

zouri

www.rotown.nl :)

lupa

καλή χρονιά!!! :) δε το συζητώ, έχεις δίκιο, μαθαίνεις να αγαπάς μεγαλώνοντας

Yannis H είπε...

Λοιπόν, πολύ ενδιαφέρον. Οι μουσικές δεν μου λένε τίποτα, είναι από αυτές που δεν ακούω. Αλλά βάζοντας τα δύο βιντεάκια να ακούγονται ταυτόχρονα και βλέποντας το τρίτο, με τη γρήγορη κίνηση, αυτός ο θόρυβος έλεγε τότε κάτι άλλο, ταίριαζαν όλα παράξενα.

Ευφάνταστη η ιδέα!

trol είπε...

λάθος δικό μου, ακούγεται καλύτερα αν τα δύο βιντεάκια με τη μουσική δεν παίζουν ταυτόχρονα :)

Yannis H είπε...

ΟΚ, λοιπόν όχι ευφάνταστη ιδέα αλλά ενδιαφέρουσα σύμπτωση :))

ZissisPap είπε...

Είναι ωραίο να νοσταλγείς γιατί σημαίνει ότι έχεις ζήσει ωραία!
Καλή συνέχεια λοιπόν με νέα ωραία :-)