20070220

καλή χρονιά

φανός σκ'ρκας κυριακή βράδυκυριακή, κάποια στιγμή


Το 11 δεν είναι χορός ακριβώς, ένας ρυθμός είναι. Είναι λίγο δύσκολο να τον πιάσεις την πρώτη φορά, όσο απλός κι αν φαίνεται. Αλλά αν τον πιάσεις, δεν τον αφήνεις. Νομίζω επίσης ότι είναι αδύνατον να πας και να δεις έναν φανό απλώς. Πρέπει να συμμετέχεις. Επιβάλλεται. Αν πρέπει να πιεις πολύ για να το καταφέρεις, τότε απλώς πρέπει να πιεις πολύ. Δεν χωράνε δικαιολογίες και εγκράτειες.

Αλλά και πάλι δεν είναι απλό. Δεν λες σήμερα είναι Μεγάλες Απόκριες, θα πιώ και θα χορέψω στους φανούς.

Ξεκινάει μέρες πριν. Πιάνεις ρυθμό σιγά σιγά. Και σε ξεσηκώνει ξαφνικά από μόνο του το όλο κλίμα. Δεν θα μπορέσω ποτέ να το περιγράψω. Είχα πει πέρσυ για τα Περιστέρια. Φέτος τα χόρεψα τουλάχιστον 20 φορές. Στους φανούς, στο δρόμο, στο gallery. Παντού. Στην Αγιάννα ανέβηκα από την Σκ΄ρκα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Παραπατούσα στα βράχια. Έβγαλα την δεύτερη φωτογραφία εκεί και δεν εκπλήσσομαι που είναι κουνημένη. Έχει γίνει συνήθεια κάθε χρόνο να κάνω ένα διάλειμμα να πάω εκεί. Κάτω η πόλη να βουλιάζει, να ακούγεται η βοή από τον κόσμο, τα χάλκινα από κάθε φανό, απόκοσμα εκεί πάνω, σου φαίνεται ότι πραγματικά είναι το τέλος του κόσμου. Και αντίθετα με ότι θα πίστευε κανείς είναι ένα τέλος που τα έχει όλα, ξέφρενους ρυθμούς, νοσταλγία, νιρβάνα, γάμους και κηδείες εε?? ναι ναι, παραφροσύνη και ένα ξεκάθαρο τοπίο απόλυτης κάθαρσης. Δηλαδή, τί άλλο μπορεί να είναι το απόλυτο γλέντι? Είναι τυχαίο που κάθε χρόνο τέτοια μέρα, εδώ λέμε καλή χρονιά?

7 σχόλια:

bidibis είπε...

"Το 11 δεν είναι χορός ακριβώς, ένας ρυθμός είναι. Είναι λίγο δύσκολο να τον πιάσεις την πρώτη φορά, όσο απλός κι αν φαίνεται. Αλλά αν τον πιάσεις, δεν τον αφήνεις. Νομίζω επίσης ότι είναι αδύνατον να πας και να δεις έναν φανό απλώς. Πρέπει να συμμετέχεις."


Ναι, μόνο που για να τα κάνεις όλα αυτά και να σου φαίνονται φυσιολογικά πρέπει να είσαι σ...

Όποιος αλλοδαπός μπορέσει να με προφέρει τη Σκ΄ρκα σωστά θα του δώκω μια σ... για μια βδουμάδα. Όχι παραπάνου διότι υπάρχει κίνδυνους να του φάει το οικόπεδο στη Χαλκιδική και τις καταθέσεις στη γενεύη πιο γρήγορα από ότι το ανακόντα έναν νταβραντισμένο γουλιανό φεμιστό με γιαπράκια.

Ανώνυμος είπε...

μμμμμ εσένα περιμέναμε να μας καβαντζώσεις με εξοχικό στη χαλκιδική....η θεσ'νίκη αποίκησε το πρώτο πόδι, η σουρδία το δεύτερο, είμαστε μπροστά, πότε θα το κάψουμε δεν ξέρω

γουλιανό μπορεί να μην έγαγα αλλά το τριήμερο τα γιαπράκια και καθαρά δευτέρα το γριβάδι τα τσάκισα :-)

bidibis είπε...

"...και καθαρά δευτέρα το γριβάδι τα τσάκισα :-)"

A,της νηστείας βλέπω είστε κι εσείς εκεί!

καλά λένε μερικοί ότι δεν έχετε ούτε το θεό σας εκεί πέρα. Και τη θρησκεία στα μέτρα σας την προσαρμόσατε.Όπως και τόσα άλλα πράγματα!

Το δικό σας σύνταγμα τελικά επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ για ο κουκουλ είναι κανονικός σοσιαλιστής (σ... και σοσιαλ αντιφατικες έννοιες αλλά λέμε τώρα...) και δεν τα αρέζει;

Ανώνυμος είπε...

Να σε παραπέμψω στον ίδιο... :-)

http://www.sourdos.gr/gallery/details.php?image_id=587&sessionid=010b28500e4c3804ddaf652f7e58f259

Νομίζω δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με φιλοσοφικά ερωτήματα, ιδιωτικά ή δημόσια, η πρόταση αν δεν κάνω λάθος ήταν σαφής...να κλείσουν ΤΕΙ Θεσ/νίκης και Αθήνας και να μείνουν τα περιφερειακά...είμαι σίγουρη ότι ο κάθε υποψήφιος θα προτιμούσε σούρδικο ΤΕΙ από ιδιωτικό στην αθήνα

...λέμε τώρα

Ecumene είπε...

πλάκωσε η Κοζάνη στο youtube
πιο πολλά και απ' την Πάτρα
:-)

Εκάνα λινκ
δεν υπάρχει όμως αγγλόφωνη πληροφορία
για το καρναβάλι
και έτσι χρησιμοποίησα τη wikipedia

Στις 11 τραγουδάτε λέει τον εθνικό σας υμνο
Το μήλο μου κόκκινο;;; :-)

http://www.youtube.com/watch?v=GIsXJnBr08c

fieryfairy είπε...

a re gamwto, einai to mono pragma pou mou leipei edw pou eimai, oti den ekana apokries fetos

anyway, great reading about fanous, mou eipe kai o bro kai oi alloi oti ginotan tis mourlis kai pali. to adiaxwrito sto steno, ixeia eksw...o kairos pws itan?

zouri1 είπε...

σε φιλω ιδιως για τα σκ'ρκας,αφου τα καταφερες και τογραψες.Θυμαμαι τοτε που τους γυρνουσαμε ολους,πρεπει ναταν 4-6.
Πιο πολυ μ αρεσε αυτος στην Π.Μελα.(ηταν και της γειτονιας μου)
θυμαμαι οτι λεγαμε αυτα τα ¨σοκιν¨τραγουδια που ελεγε και για μια δασκαλα.Και αν τυγχανε να ηταν εκεινη την στιγμη καποια δασκαλα μας,στον φανο,το λεγαμε πιο δυνατα.